x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Romance

Romance

04 Iul 2008   •   00:00

Literatură universală, romane de dragoste
Editura Polirom aruncă pe piaţa cărţii o nouă colecţie. După succesul seriei "Chic", Polirom vine cu "Romance", a patra colecţie dedicată traducerilor din literatura universală, dedicată romanului de dragoste. Chiar aşa... De cînd n-aţi mai citit un roman de dragoste?



Literatură universală, romane de dragoste
Editura Polirom aruncă pe piaţa cărţii o nouă colecţie. După succesul seriei "Chic", Polirom vine cu "Romance", a patra colecţie dedicată traducerilor din literatura universală, dedicată romanului de dragoste. Chiar aşa... De cînd n-aţi mai citit un roman de dragoste?

TRADIŢIE. Roman care îşi doreşte să reînvie tradiţia romanului de dragoste, ţinînd în acelaşi timp, pasul cu cele mai noi apariţii de pe piaţa internaţională de carte. De aceea, am încercat să includem în colecţie, pe lîngă numele uneia dintre scriitoarele consacrate ale genului – Sheila O’Flanagan –, cîteva autoare încă necunoscute publicului românesc, dar cu mare succes în Occident.

Ellen Feldman, Jane Asher sau Maeve Haran sînt nume care, de ani buni, vînd milioane de exemplare în întreaga lume, scriitoare prezente constant în topurile internaţionale de best-seller-uri.

Noul proiect editorial debutează cu cinci romane: "Dragoste şi matematică" de Sheila O’Flanagan, "Iubirea secretă a Annei Frank" de Ellen Feldman, "Toată lumea pierde" de Jane Asher, "Tot ce-şi doreşte ea" de Maeve Haran şi "Visătoarele" de Alexandra Ares.

CONCURS. Colecţia este lansată pe piaţă şi prin intermediul unui concurs. Pe scurt – cine cumpără cărţi ori directde la editură, ori de pe site-ul www.polirom.ro poate participa la un concurs prin care se cîştigă un premiu romantic – o excursie pentru două persoane la Paris. Numele cîştigătorului va fi aflat în direct la TVR Cultural vineri, 1 august.

Semnale editoriale

Mă numesc Salma
Editura Corint. Într-un sat de munte din ţinutul Levantului, Salma, o tînără păstoriţă beduină, încalcă legile sacre ale tribului ei, rămînînd însărcinată în afara căsătoriei. Pentru ca familia să-şi recîştige onoarea pierdută, tradiţia musulmană îi cere să o ucidă pe cea care a păcătuit. Fugind din calea unei morţi sigure, Salma alege refugiul în închisoare, unde dă naştere unei fetiţe, care îi va fi însă imediat luată de statul iordanian şi dusă într-un orfelinat pentru copiii nelegitimi. 

Partea şi întregul
Humanitas. Anii ’20 ai secolului trecut au transformat radical fizica şi cunoaşterea în genere o dată cu apariţia mecanicii cuantice. Volumul nu e o simplă carte de memorii în care se aude numai vocea autorului. Ajuns la senectute, Werner Heisenberg foloseşte arta dialogului pentru a-şi povesti devenirea spirituală: convorbirile cu marii săi contemporani sînt substanţa cărţii. Savant, gînditor, Heisenberg se află în căutarea permanentă a plenitudinii, a ceea ce numeşte "marile conexiuni" care pot face lumea inteligibilă, dar mecanismul infernal al istoriei lasă omului un spaţiu de acţiune prea îngust.

Jocurile destinului
Editura Trei. Fii alături de Sara şi familia ei în Manhattan, la o petrecere în ajunul Zilei Recunoştinţei. Este 1945 şi războiul s-a terminat, deci cheful de viaţă şi de distracţie e mai mare ca oricînd! Dar un musafir nepoftit tulbură seara şi inima Sarei. Şansa de a se întîlni şi alegerile pe care cei doi le fac din acel moment vor avea consecinţe profunde asupra lor şi asupra celor dragi. Drumul fericirii îi cheamă, dar Sara merge pe el cu lacrimi în ochi. "Jocurile destinului" este o superbă poveste de dragoste.

Soarele negru
Editura Rao. În Londra, un supravieţuitor de la Auschwitz este ucis pe patul de spital, iar asasinii îi taie braţul şi îl iau cu ei. În Praga, un tablou aparent lipsit de importanţă este furat dintr-o sinagogă. La Fort Meade, o maşină Enigma, folosită pentru codarea mesajelor în cel de-al doilea război mondial, este furată din Muzeul Naţional de Criptologie. Trei oraşe. Trei furturi. Există oare o legătură între ele? Deşi a trecut un an de cînd hoţul de artă Tom Kirk s-a hotărît să facă o schimbare radicală în viaţa pe care o dusese pînă atunci, totuşi nu poate rezista tentaţiei de a rezolva încă un mister.

×
Subiecte în articol: carte