x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Să fotografiem!

Să fotografiem!

de Sebastian S. Eduard    |    14 Mar 2013   •   09:25
Să fotografiem!

Editura Litera ne propune două volume importante pentru cei care vor să se familiarizeze cu fotografia.  Primul este “Manual de fotografie digitală”, iar al doilea “Fotgrafiază-ţi familia”

Manualul prezintă universul fotografiei, de la elementele de bază ale camerei foto şi modul de a folosi lumina până la limbajul culorilor şi prelucrarea digitala. Vă sunt oferite informaţii utile şi sugestii pentru a realiza cele mai bune fotografii în portret sau în natură, care fac din acest volum o sursă esenţială de cunoaştere a domeniului fotografiei. Fotografia digitală a introdus o noua dimensiune a designului – atât datorită feedbackului care se realizează la momentul surprinderii cadrului, cât şi a posibilitatilor de editare în etapa de postproducţie, în scopul îmbunătăţirii imaginii. Acest aspect a influenţat profund felul în care lucrează astăzi fotografii profesionişti.


În familie. Unul dintre fotografii de top de la National Geographic, Joel Sartore, a prins în obiectiv lupi cenuşii, urşi grizzly, viaţa sălbatică din Parcul Naţional Madidi din Bolivia şi din zona tropicală Pantanal din Brazilia. Nimic din toate acestea însă nu se compară cu fotografiile făcute propriei familii în ultimii 20 de ani, pe care le-a strâns într-o arhivă nepreţuită. De fapt, aşa a luat naştere şi această carte, unde sunt selectate câteva dintre cele mai bune fotografii ale familiei Sartore, fiecare cu propria poveste şi cu propriile secrete. Asistat de fotograful şi de scriitorul John Healey, Joel prezintă bazele unei fotografii reuşite – subiectul, compoziţia, lumina –, vă sfătuieşte cum să alegeţi o cameră foto potrivită, cum să imprimaţi şi cum să arhivaţi fotografiile de familie.Fără a fi un curs tehnic şi impersonal, această carte bogat ilustrată, scrisă cu mult umor, oferă informaţii-cheie şi demonstrează că oricine poate face fotografii frumoase cu puţin simţ artistic şi un subiect “trăsnet”. Trebuie doar să fiţi pe fază şi să stăpâniţi câteva reguli simple, dar esenţiale.

×