x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Să gătim româneşte cu Dan Silviu Boerescu

Să gătim româneşte cu Dan Silviu Boerescu

de Sebastian S. Eduard    |    10 Oct 2010   •   00:00
Să gătim româneşte cu Dan Silviu Boerescu

Dan Silviu Boerescu recidivează cu o nouă carte de bu­­cate. După „Istoria eroti­că a micului dejun" şi „Ghi­dul vi­nurilor 2010" (ambele la Editura Trei), în cooperare cu Cătălin Pă­duraru şi Florica Bud, Boe­rescu publică „Mân­­căruri de altădată, vi­nu­ri şi vechi băuturi româneşti".



5959-133486-sc00082705.jpgAlivenci, arpagic Istanbul, becaţine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, borş cu cuiul uşei, bujeniţă de iepure, buture împărătesc, carne ameţită, cârnăciori de raci, chitonag de gutui, clapon um­plut, coardă de lămâie, costiţe de porc în prapur, dulceaţă de pătlăgele verzi, epigrame de miel, flori de sal­câm coapte, haragniş-balmuş, lapte de migdale, lap­te zburat, lostriţă gătită domneşte, muhalebiu, mus­talevria, pârjoala negustorului, pelin de mai, pelincile Domnului / scutecele lui Hristos, perişoare în vin cu stafide, pesmeţi de sacâz, plăcintă de bojoci de miel, plătica lui Odobescu, prepeliţe în maţ, Principele Ni­colae (cu migdale şi fisticuri), puiul coanei mari / puiul ţaţei / puiul gazdei vrednice / pui Sul­tă­nica, pui um­plut cu raci, purcel alandala, rachiu cu in­drişaim, sa­lată de crizanteme, schembea, scordolea, sirop de să­mân­ţă de pepene galben, sufleu de mămăligă, su­li­şoa­re, supă cu ştrudel de măruntaie, şalăul gastronomului rafinat, şerbet de iasomie / de flori de lămâie / de micşunele / de nufăr / de porumb, şniţel de nucă, şold de cerb, timbală de castane, trahana, uger de purcică, unt negru, vrăbii cu sos şi mămăliguţă, zalatină de toporaşi, zulufi - 679 de reţete de demult, plus 79 de vinuri şi alte băuturi vechi, culese din cărţi de gastronomie rare şi manuscrise unicat. Cam asta-i!

×
Subiecte în articol: carte