Dan Silviu Boerescu recidivează cu o nouă carte de bucate. După „Istoria erotică a micului dejun" şi „Ghidul vinurilor 2010" (ambele la Editura Trei), în cooperare cu Cătălin Păduraru şi Florica Bud, Boerescu publică „Mâncăruri de altădată, vinuri şi vechi băuturi româneşti".
Alivenci, arpagic Istanbul, becaţine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, borş cu cuiul uşei, bujeniţă de iepure, buture împărătesc, carne ameţită, cârnăciori de raci, chitonag de gutui, clapon umplut, coardă de lămâie, costiţe de porc în prapur, dulceaţă de pătlăgele verzi, epigrame de miel, flori de salcâm coapte, haragniş-balmuş, lapte de migdale, lapte zburat, lostriţă gătită domneşte, muhalebiu, mustalevria, pârjoala negustorului, pelin de mai, pelincile Domnului / scutecele lui Hristos, perişoare în vin cu stafide, pesmeţi de sacâz, plăcintă de bojoci de miel, plătica lui Odobescu, prepeliţe în maţ, Principele Nicolae (cu migdale şi fisticuri), puiul coanei mari / puiul ţaţei / puiul gazdei vrednice / pui Sultănica, pui umplut cu raci, purcel alandala, rachiu cu indrişaim, salată de crizanteme, schembea, scordolea, sirop de sămânţă de pepene galben, sufleu de mămăligă, sulişoare, supă cu ştrudel de măruntaie, şalăul gastronomului rafinat, şerbet de iasomie / de flori de lămâie / de micşunele / de nufăr / de porumb, şniţel de nucă, şold de cerb, timbală de castane, trahana, uger de purcică, unt negru, vrăbii cu sos şi mămăliguţă, zalatină de toporaşi, zulufi - 679 de reţete de demult, plus 79 de vinuri şi alte băuturi vechi, culese din cărţi de gastronomie rare şi manuscrise unicat. Cam asta-i!
Citește pe Antena3.ro