x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Scriitorul Norman Manea, în vizită în România

Scriitorul Norman Manea, în vizită în România

09 Mai 2012   •   08:47

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, se va afla in Romania in perioada 13 - 20 mai, pentru a participa la mai multe evenimente.

Astfel, autorul va sustine o lectura publica din cele mai recente volume ale sale aparute la Polirom, in seria de autor pe care editura i-a dedicat-o, pe 14 mai, la ora 19:00, la Libraria Bastilia din Bucuresti. Lectura va fi urmata de un dialog cu cititorii, la care vor lua parte, alaturi de autor, Carmen Musat, Ovidiu Simonca, Paul Cernat, Bianca Burta-Cernat, Daniel Cristea-Enache si Claudiu Turcus. Pe 15 mai, de la ora 12.00, Norman Manea se va intalni cu studentii Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea Bucuresti. Tot pe 15 mai, la ora 18.00, la Libraria Carturesti Verona din Bucuresti, va fi lansata prima monografie despreNorman Manea din Romania, semnata de Claudiu Turcus, aparuta de curand la editura Cartea Romaneasca. Volumul "Estetica lui Norman Manea" va fi prezentat de Carmen Musat si Paul Cornea. In fine, pe 17 mai, lui Norman Manea i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Norman Manea este nominalizat la premiul national pentru literatura al Uniunii Scriitorilor din Romania, editia 2012, alaturi de Paul Cornea si Basarab Nicolescu. Juriul se va intruni in ziua ceremoniei, in luna iunie, pentru a desemna laureatul.

×