x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sean Penn. Biografie autorizată

Sean Penn. Biografie autorizată

07 Iun 2012   •   19:28
Sean Penn. Biografie autorizată

Publica prin Victoria Books ne ofera o noua biografie de senzatie (alaturi de deja aparutele ale acorilor Robert de Niro, Jack Nicholson sau Al Pacino): "Sean Penn". Avem de-a face cu ceea ce se cheama "biografie autorizata", un volum semnat Richard T. Kelly, irlandez (in primul rand), regizor de teatru, jurnalist, documentarist, director de festivaluri de film si editor de carte.

"Sper, cel putin, ca aceasta carte sa aiba ceva de oferit cititorului, pe trei niveluri diferite: in primul rand, ca portret al unui artist si ca trecere in revista detaliata a unui portofoliu de opere permanent provocatoare si duse la indeplinire, chiar daca nu se bucura intotdeauna de o larga apreciere sau deplina acceptare", scrie autorul. "Calitatile de actor ale lui Sean Penn nu au, insa, nevoie de nici o recunoastere din partea criticilor. In al doilea rand, sper ca veti gasi amuzant stilul anecdotic in care este scrisa aceasta carte si, in al treilea rand, ca se va putea intelege ceva mai mult despre Statele Unite ale Americii si vremurile stranii traite de Penn, impreuna cu familia si prietenii sai. Subtitlul «Viata si epoca» poate parea de rau augur pentru o carte despre un actor de nici 50 de ani. Permiteti-mi sa va ofer urmatoarea explicatie: filmele nu au cum sa nu vorbeasca despre epoca lor si, cateodata, daca avem noroc, pentru aceasta."

"Sean si cu mine ne simtim bine impreuna, fara nici o indoiala. Imi amintesc cand ne documentam pentru filmul «The Pledge» (2001), eu m-am trezit a doua zi dimineata sa iau micul dejun si l-am gasit pe Sean adormit sub pian. Mi-am zis: «Iata inca un motiv pentru care ne intelegem asa de bine. Uite alt irlandez care nu are chef sa se scoale cu noaptea-n cap… »
Jack Nicholson


Semnale editoriale
Autopsia Satanei ● Rao. Anul 1655. In vreme ce cardinalii s-au reunit la Vatican pentru a alege noul papa, Umberto Donatelli este cuprins de o teribila angoasa. O frica nascuta din descoperirea unui schelet urias in Lansec, un satuc din sudul Frantei: o fiara din negura timpurilor, poate diavolul insusi. Singura modalitate de a afla cui apartine acest schelet este reconstituirea lui chiar cu riscul de a arunca in aer toate credintele…

Inchizitorul ● Trei. Geiger: expert in recuperarea de informatii, om fara trecut. Are un talent special: recunoaste o minciuna in clipa in care o aude. Iar in domeniul in care lucreaza, acest talent este de nepretuit. Una dintre regulile lui Geiger este aceea ca nu lucreaza niciodata cu copii. Asa ca, atunci cand partenerul sau, Harry Boddicker, ii aduce un client care insista sa fie interogat un pusti de doisprezece ani, Geiger raspunde instinctiv si il protejeaza pe baiat, ascunzandu-l de rapitorul lui.

Cantarea asasinului ● Litera. Dupa sangeroasele conflicte intre hinduisti si musulmani care au cuprins vestul Indiei in anul 2002, Karsan Dargawalla, fiul unui lider spiritual, pazitorul altarului unui sufist medieval, incepe sa spuna povestea familiei sale si a altarului acum distrus. O poveste de o mare incarcatura istorica si emotionala, a unui om prins intre vechi si modern, intre mostenire si descoperire, intre datorie filiala si dorinte personale de nestapanit…

×