x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Secrete de familie ce pot ucide 

Secrete de familie ce pot ucide 

de Maria Coman     |    23 Aug 2022   •   07:15
Secrete de familie ce pot ucide 

Anonimele În New Yorkul anilor 1910, două surori, Luella și Effie, află un secret șocant despre tatăl lor, ceea ce o va face pe cea dintâi să se răzvrătească împotriva familiei.

 

Răzvrătirea sa nu va fi lipsită de consecințe însă, căci, într-o dimineață, Effie descoperă că Luella a dispărut. Convinsă că tatăl lor a trimis-o la Casa Milei pentru a o pedepsi pentru comportamentul ei neadecvat și libertin, Effie face tot posibilul pentru a intrat în acest adăpost pentru fete sărace și decăzute și a-și salva sora. Presupunerile ei se dovedesc a fi greșite însă, și cum nimeni nu-i crede povestea, singura ei șansă de salvare depinde de încrederea pe care i-o oferă enigmaticei Mable. Pe măsură ce destinele lor se întrepătrund, Mable și Effie vor fi nevoite să se bazeze pe prietenia lor fragilă pentru a supraviețui.

 

Ai grijă de ea Noah Marshall este un tânăr atrăgător, care a avut norocul de a duce o viață lipsită de griji datorită mamei sale, șefa Departamentului de Poliție din Austin. Dar totul se schimbă când ea îi dezvăluie un secret pe care l-a ascuns ani întregi și îi mărturisește că poartă vina de a fi distrus familia unui polițist nevinovat. Deși e nevoit să nu dezvăluie nimănui acest secret, Noah este hotărât să ajute acea familie și decide să o caute pe fiica acelui polițist. Gracie Richards, o tânără a cărei frumusețe exotică atrage privirile multor bărbați, nu s-a născut într-un parc de rulote, dar după paisprezece ani petrecuți într-un astfel de loc, asta e singura viață pe care o știe. Însă totul ia o turnură neașteptată când la ușă apare un tânăr fascinant. Noah și Gracie își dau seama că vor să afle răspunsuri la aceleași întrebări, iar asta îi face să ia o hotărâre: să descopere secretele din trecutul Departamentului de Poliție din Austin, dar și ale părinților lor. Și cu cât ancheta lor avansează, cu atât atracția dintre ei crește, iar amândoi simt că nu-și mai pot ține în frâu focul interior. Însă scandalul declanșat de investigația lor ia amploare, iar crudul adevăr le schimbă viața și amenință să-i îndepărteze pentru totdeauna. Dar acum mai pot trăi unul fără celălalt?


 

Când lumea stătea în loc În acest roman unanim aclamat al autoarei Claire Messud, viaţa este departe de aşteptările surorilor Emmy şi Virginia Simpson. Când căsnicia lui Emmy cu soţul australian se sfârşeşte, ea îşi abandonează locuinţa din Sydney pentru paradisul tropical din Bali, într-o încercare de a se „înţelege” şi de a se regăsi pe sine, însă ajunge în compania unui grup eclectic de personaje cu comportamente controversate. Sora ei, Virginia, în schimb, nu a părăsit niciodată Londra. Pioasă şi pretenţioasă, Virginia se luptă să găsească un sens în viaţa ei, în timp ce mama ei vârstnică, de care ea se îngrijeşte, e de părere că o vizită în insula Skye este exact ceea ce ar putea să o ajute. În aceste două insule de la jumătatea lumii, două surori de vârstă mijlocie îşi confruntă propriile vieţi, ceea ce are consecinţe neaşteptate.

Orașul de abur Un băiat hotărăşte să devină scriitor când îşi dă seama că poveştile născocite de el îi plac fetei bogate care l-a fermecat. Un celebru făuritor de labirinturi părăseşte Constantinopolul aflat sub asediu, ducând cu sine planurile unei biblioteci nemaivăzute. Un bărbat venit parcă din lumea tenebrelor îi promite lui Cervantes că-l va ajuta să scrie o carte care îl va face faimos. Iar pe un vas ce se îndreaptă spre New York, Gaudí priveşte fascinat lumina şi aburul, materia din care ar trebui făcute oraşele. Carlos Ruiz Zafón extinde lumea din seria Cimitirul Cărţilor Uitate, conducându-ne pentru ultima oară în universul legendarei biblioteci şi pe străzile pline de mister ale Barcelonei.

Căminul fetelor orfane În Quebecul anilor ’50, francezii și englezii se tolerează reciproc cu o politețe precară - la fel ca părinții lui Maggie Hughes. Tatăl anglofon al lui Maggie are ambiții pentru fiica sa, care nu includ căsătoria cu un tânăr francez sărac de la ferma vecină. Dar inima lui Maggie este cucerită de Gabriel Phénix. Când rămâne însărcinată la cincisprezece ani, părinții ei o forțează să o dea pe Elodie spre adopție și să își reia viața „pe calea cea bună“.

Elodie este crescută în sistemul de orfelinate pentru săraci din Quebec. Este o existență destul de precară, care ia o turnură tragică atunci când, împreună cu alte mii de orfani din Quebec, Elodie este declarată bolnavă mintal ca urmare a unei noi legi care oferă mai multe fonduri pentru spitalele de psihiatrie decât pentru orfelinate. Inteligentă și hotărâtă, Elodie rezistă la tratamentul îngrozitor al călugărițelor, câștigându-și în cele din urmă libertatea la șaptesprezece ani, când este aruncată într-o lume străină, adesea dificil de gestionat. Maggie, căsătorită cu un om de afaceri dornic să își întemeieze o familie, nu-și poate uita fiica pe care a fost nevoită să o abandoneze, iar o reîntâlnire întâmplătoare cu Gabriel o determină să facă o alegere sfâșietoare.

×