x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Sesiune intensă de citit pe 15 noiembrie la "Biblioteca Vie"

Sesiune intensă de citit pe 15 noiembrie la "Biblioteca Vie"

13 Noi 2012   •   16:36
Sesiune intensă de citit pe 15 noiembrie la "Biblioteca Vie"

Școala de Valori organizează pe 15 noiembrie evenimentul "Biblioteca Vie", unde elevii din liceele bucureștene, selectați în proiectul EUROEDU sunt așteptați la Spațiul Public European, să fie cititori de povești și caractere pentru o zi, potrivit organizatorilor.

"Biblioteca Vie" este un eveniment care se bazează pe conceptul de "storytelling" şi poveşti inspiraţionale. "Biblioteca Vie" funcționează ca o bibliotecă obișnuită cu o singură diferenţă: cărțile din "Biblioteca Vie" sunt persoane care vor intra în dialog cu elevii. Participanții se vor întâlni cu personalităţi de renume, oameni care au reuşit să-şi transforme pasiunile şi aptitudinile în job-uri de succes, vor afla povestea lor şi le vor putea adresa întrebări.

Printre invitați de anul acesta se numară Luiza Zan – cântăreața de muzică jazz, Adrian Florea –  trainer şi antreprenor de succes, Ivan Patzainchin – multiplu campion european, mondial și olimpic la caiac-canoe,  Cristian Lupșa – editor "Decât o Revistă", Florin Iaru – poet şi redactor Caţavencii, Adina Vlad – Managing Partener Unlock Research.

La prima ediţie, desfaşurată în 2011, au participat 53 de elevi de top din liceele bucureştene şi personalităţi ca violonistul Alexandru Tomescu, Dumitru Prunariu – singurul astronaut român, Adrian Florea – trainer şi antreprenor de succes, Lucinia Bal – şeful Biroului Parlamentului European în România la acea vreme şi Georgiana Ilie – jurnalist, editor asociat “Decât o Revistă”.

"Şcoala de Valori" este o organizaţie non-guvernamentală modernă care are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă.

×