x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Stand românesc la Târgul Internațional de Carte de la Cracovia

Stand românesc la Târgul Internațional de Carte de la Cracovia

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Oct 2022   •   10:00
Stand românesc la Târgul Internațional de Carte de la Cracovia

În perioada 27-30 octombrie, Institutul Cultural Român de la Varșovia, cu sprijinul Centrului Național al Cărții - CENNAC, va participa cu un stand propriu la cea de-a XXV-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Cracovia, unul dintre cele mai importante târguri de carte poloneze. Institutul Cultural Român de la Varșovia revine la această sărbătoare a cărții după o absență de patru ani. 

La stand vor fi expuse și vor putea fi cumpărate cele mai recente traduceri din limba română în limba polonă, editate prin programele Translation and Publication Support și Publishing Romania, precum și publicații apărute în Polonia în ultimii ani, inclusiv dicționare, albume și cărți de interes turistic.

Informații practice

Loc de desfășurare: Międzynarodowe Centrum Targowo-Kongresowe EXPO Kraków, ul. Galicyjska 9, 31-586 Kraków

Perioada: 27 -30 octombrie

Localizare stand: Sala „Wisła”, stand D55

Program de vizitare:

joi, 27 octombrie, și duminică, 30 octombrie: 10:00 -17:00

vineri, 28 octombrie, și sâmbătă, 29 octombrie: 10:00 - 19:00

Cracovia: Prezentarea cărții „România. Oglinda spartă a Europei" de Dorota Filipiak

Institutul Cultural Român de la Varșovia vă invită la o întâlnire cu Dorota Filipiak, autoarea cărții „Rumunia. Pęknięte lustro Europy (România. Oglinda spartă a Europei) apăruta la editura Paśny Buriat.

Întâlnirea la care vor fi prezentate și fotografii realizate de autoare în perioada călătoriilor sale prin România va avea loc în data de 26 octombrie, de la ora 18:00, la Librăria Călătorilor „Bonobo” din Cracovia.

Pentru această carte, Dorota Filipiak a primit premiul Maciej Kuczyński pentru cartea anului în domeniul călătoriilor la festivalul Kolosy din Gdynia. Autoarea călătorește regulat în România din 2008. Ea administrează și un profil pe Facebook intitulat „Mamałyga z bryndza - Moja Rumunia” (Mămăligă cu branză – România mea.)

„Această carte este un jurnal, o încercare de a-ți aminti ceea ce este trecător, momente petrecute în România, întâlniri și impresii. Nu există o evaluare obiectivă. Acestea sunt cele mai personale observații și comentarii ale autoarei scrise în urma unor călătorii succesive reale și imaginare.” (Dorota Filipiak).

Dorota Filipiak a studiat istoria la Universitatea din Varșovia. Timp de mai bine de zece ani a fost legată profesional de Editura Czarne, care publică jurnale de călătorii și cărți specializate în cultura și istoria anumitor țări, unde, de-a lungul timpului, au fost publicate și cărțile Călătorind spre Babadag de Andrzej Stasiuk; Românii în goana după happy-end de Bogumił Luft; România. Praf și sânge de Małgorzata Rejmer, Moldova de Kamil Całus. Autoarea este interesată de istoria Europei Centrale. Colaborează cu revista online „Magyazyn”, în care publică articole despre cultura, istoria și literatura maghiare.

Cartea  va fi disponibilă spre achiziționare și la standul Institutului Cultural Român din cadrul celui de-al 25-lea Târg Internațional de Carte de la Cracovia (27-30 octombrie).

×