x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Tony Blair... despre Tony Blair

Tony Blair... despre Tony Blair

04 Aug 2011   •   21:00
Tony Blair... despre Tony Blair

Victoria Books, imprint Editura Publica, iese pe piata cu un volum dedicat biografiei unui politician. Dupa volumul dedicat lui Fidel Castro este acum randul unuia despre Tony Blair.

"O calatorie" este o car­te despre natura si rolul puterii po­li­tice. Intr-un stil onest, nesovaielnic si adesea ambiguu, Tony Blair pre­zinta suisurile si coborasurile ca­­­rierei sale pentru a ne ajuta sa in­te­­legem omul, politicianul si omul de stat. Sunt explorate provocarile ac­tului de leadership si ni se explica de ce a ghidat opinia publica spre sus­tinerea ideilor in care el insusi a crezut. De asemenea, priveste mai de­parte, spre relatiile de putere si eco­nomiile emergente, spre rolul in schimbare al Marii Britanii, abordand problemele vitale si com­plexi­ta­tile lumii noastre globale.

Blair este politicianul care de­fi­­neste vremurile in care traim. Apa­ri­tia lui ca lider al laburistilor in 1994 a marcat o turnura seismica in po­­litica Marii Britanii. In doar cati­va ani, si-a transformat partidul si a mo­bilizat tara sub propria conduce­re, devenind prim-ministru in 1997, in­registrand cea mai categorica victorie din istoria la­bu­­ris­ti­lor, in­­che­ind astfel o pe­rioada de 18 ani de gu­ver­­nare con­ser­vatoare. A condus Partidul La­bu­rist spre castigarea is­to­rica a trei man­date, devenind fi­­gu­ra politica do­minanta a ul­ti­m­e­lor doua decenii.

×