x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Top 5 cele mai citite romane de dragoste din lume

Top 5 cele mai citite romane de dragoste din lume

de Andreea Tiron    |    15 Iun 2024   •   10:40
Top 5 cele mai citite romane de dragoste din lume
Sursa foto: Hepta

Cele mai citite romane de dragoste din lume includ unele dintre cele mai cunoscute opere literare ale genului.

Iată Top 5 cele mai citite romane de dragoste din lume 

  1. "Romeo și Julieta" de William Shakespeare - Este una dintre cele mai celebre povești de dragoste din literatură, despre dragostea tragică dintre cei doi tineri din Verona.
  2. "Mândrie și Prejudecată" de Jane Austen - O poveste clasică de dragoste între Elizabeth Bennet și Mr. Darcy, care explorează convențiile sociale și dezvoltarea personală a personajelor.

  3. "Călătorie spre centrul pământului" de Jules Verne - Este o poveste clasică de dragoste despre aventurile lui Axel și unchiul său, profesorul Lidenbrock, în timp ce explorează tainele lumii subterane.

  4. "Jane Eyre" de Charlotte Brontë - O poveste emoționantă de dragoste și dezvoltare personală, despre viața și iubirea orfanei Jane Eyre și a stăpânului ei, domnul Rochester.

  5. "Dragoste în vremea holerei" de Gabriel Garcia Marquez - O poveste complexă despre iubire, obsesie și așteptare, care explorează diferitele forme pe care le poate lua dragostea în timpul vieții.

Aceste romane au captivat cititorii din întreaga lume datorită povestilor lor de dragoste profunde, personajelor complexe și tematicilor universale care rezonează cu experiența umană.

 

×
Subiecte în articol: romăne dragoste celebre