x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ce cuvinte au căutat românii pe Google în 2023. Politicieni, preparate tradiționale și vacanțe ieftine

Ce cuvinte au căutat românii pe Google în 2023. Politicieni, preparate tradiționale și vacanțe ieftine

de Redacția Jurnalul    |    04 Dec 2023   •   16:30
Ce cuvinte au căutat românii pe Google în 2023. Politicieni, preparate tradiționale și vacanțe ieftine

Românii au petrecut și în acest an mult timp online, unde au căutat mai multe informații.

Topul celor mai căutate cuvinte pe Google în 2023. Românii au avut interese diverse, începând de la politică, la rețete tradiționale ori vacanțe ieftine pe litoralul românesc

În top s-au aflat politicieni, dar și rețete culinare ori destinații ieftine de vacanță. 

În 2023, românii au avut o mulțime de interese, după cum arată datele SEO TargetWeb. Printre cele mai populare căutări este și președintele Klaus Iohannis, dar și rețeta de ciorbă de perișoare, ori cazare în Eforie Nord.

Klaus Iohannis ocupă astfel prima poziție în topul celor mai căutați politicieni, mai ales opinia sa față de criza energetică și gestionarea relațiilor internaționale. Numele lui a fost căutat de 60.500 de ori pe lună. Pe locul al doilea este George Simion, cu 33.000 de căutări pe lună, urmat de Marcel Ciolacu, Mircea Geoană și Diana Șoșoacă.

Totodată, cea mai căutată destinație de vacanță a fost Eforie Nord, atât la sejururile pentru familiile cu copii, cât și pentru cupluri, cu 49.500 de căutări pe lună, urmată de Brașov.

Printre cele mai populare branduri  au fost Google, Facebook, YouTube, Yahoo și Google Translate, dar și Chat GPT și WhatsApp.

Românii au fost intersați și de  muzică. Cele mai populare melodii au fost în 2023: Rareş & Bogdan DLP - "La tine şi la bani"; Vescan & Eva Timush - "Colegi de apartament"; Alina Eremia & Mario Fresh - "Ai fost"; Jador- "Skinny"; Connect-R & RalukaOfficial - "Lasă-mă să te..."; Andia - "La nevedere". Andra & Andrei Bănuţă - "Nu m-am gândit la despărţire"; Leo de la Roşiori - "Am tras draperiile"; Smiley - "Aia e"; Puya & IraidaOfficial - "Opriţi planeta".

×