x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Un nou Coelho

Un nou Coelho

de Sebastian S. Eduard    |    03 Oct 2008   •   00:00

Autorul-fetiş al Editurii Humanitas revine cu un nou titlu, "Brida", o poveste emoţionantă despre iubire, mister şi curaj.



Autorul-fetiş al Editurii Humanitas revine cu un nou titlu, "Brida", o poveste emoţionantă despre iubire, mister şi curaj.
În ordine cronologică, "Brida" este a treia carte scrisă de autorul brazilian, după "Alchimistul". Brida este o tânără care crede că există o punte între vizibil şi invizibil. În căutările ei, întâlneşte un înţelept care-o învaţă să-şi înfrângă temerile şi o femeie care o învaţă să danseze ascultând muzica tainică a lumii. Amândoi văd că ea are un dar, însă ştiu că acest dar nu are valoare decât dacă ea ajunge să-l descopere de una singură.
"Marele talent al lui Paulo Coelho pare a fi uşurinţa cu care li se adresează tuturor în acelaşi timp. El este un dascăl indulgent şi totodată plin de empatie. Acesta este secretul succesului extraordinar al autorului ale cărui cărţi s-au vândut în 100.000.000 de exemplare în lumea întreagă", scrie The New Yorker.


OPERE. La Humanitas au apărut până acum majoritatea operelor lui Coelho, precum "Alchimistul", "Zahir", "Jurnalul unui mag", "Al cincilea munte", "Manualul războinicului luminii", "La râul Piedra am şezut şi am plâns", "Diavolul şi domnişoara Prym". Editura a dedicat marelui autor o colecţie care îi poartă numele.


Semnale editoriale

Misterele din Channel Row
Editura Nemira.
Anul 1717, Londra. Prima lojă francmasonică se va naşte într-o modestă tavernă londoneză din cartierul Saint-Paul. Reverendul Jean-Theophile Desaguliers, un fizician apropiat de Newton şi de familia regală, îi va deveni Mare Maestru. La scurt timp după aceea, un lanţ de întâmplări stranii cutremură din temelii viaţa francmasoneriei: furtul unui registru, agresarea unei slujnice, asasinarea misterioasă a unui Maestru de lojă. Thomas, discipolul favorit al reverendului, este găsit mort. Ajutat de poliţia din Londra, reverendul însuşi conduce investigaţiile...

Coraline
Editura Tritonic.
Ca multe alte celebre cărţi pentru copii, şi aici e vorba despre o fetiţă, Coraline, dornică să exploreze apartamentul în care tocmai s-a mutat împreună cu părinţii ei şi împrejurimile acestuia. În timpul explorărilor ei, găseşte o uşă misterioasă, încuiată, aflată în camera de desenat. Mama ei îi arată Coralinei ce se află în spatele uşii: nimic altceva în afară de cărămizi. În mod inevitabil, Coraline se va întoarce şi va deschide uşa. De data aceasta, cărămizile au dispărut, iar în locul lor se află un coridor întunecat...

Memoria vegetală
Editura Rao.
Memoria vegetală reuneşte noile reflecţii ale lui Umberto Eco despre lumea străveche şi fascinantă a cărţilor, despre bibliofilie, despre memorie şi bucuria lecturii. Un volum elegant şi rafinat, în care Eco face un elogiu al cărţilor, al lui biblos şi al lui liber, născute înaintea tiparului sub forma sulurilor de hârtie, şi a căror etimologie trimite la scoarţa de copac, la acea memorie vegetală născută mai întâi cu scriitura, apoi cu papirusurile şi hârtia de carte. O carte pentru bibliofili, dar nu numai...

Moarte la răscruce
Editura Humanitas Fiction.
Japonia, 1603. Ţara îşi revine cu greu după războiul sângeros încheiat cu instaurarea shogunatului Tokugawa. Undeva în munţi, roninul Matsuyama Kaze descoperă la o răscruce cadavrul unui negustor ucis cu o săgeată. Un incident aparent neînsemnat într-o epocă sângeroasă, dar Kaze vede dincolo de aparenţe. Trei romane sub aceeaşi copertă - unul poliţist, unul istoric şi unul de aventuri - descriu magistral Japonia uimitoare de la începutul secolului al XVII-lea şi singurătatea unui samurai legat pe viaţă de o datorie de onoare.

×
Subiecte în articol: carte