x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Viitorul computerelor

Viitorul computerelor

10 Ian 2013   •   00:32
Viitorul computerelor
Ce se va întâmpla atunci când calculatoarele vor depăşi inteligenţa umană
Păşeşte în lumea lui Ray Kurzweil - supranumit “geniu neliniştit” (Wall Street Journal) şi “maşina inteligentă supremă” (Forbes) -, ale cărui predicţii despre o epoca în care omul şi calculatoarele îşi vor putea ţine locul reciproc sunt uimitoare, provocatoare şi mai aproape de realizare decât ţi-ai putea imagina.

“Epoca maşinilor spirituale” este o istorie a viitorului computerului aşa cum nu îl ştim noi, majoritatea profanilor, care folosim această maşină inteligentă ca instrument de lucru, fie el ştiinţific sau futil-recreaţional. Iar viitorul vine din laboratoarele ştiinţei computerelor – o ştiinţă aparte, neobişnuită şi elitistă, poate singura ştiinţă care îşi cunoaşte viitorul şi ştie precis unde va ajunge în următorii ani.

Această carte ridică puţin colţul cortinei, lăsându-ne să tragem cu ochiul în laboratoarele în care viitorul a venit deja – nu azi, ci direct alaltăieri. Îţi face cunoştinţă cu o lume miraculoasă pe alocuri, revoluţionară în mare măsură, poate puţin înfricoşătoare, o lume a unei potenţiale omniprezente a capacităţii de calcul, cu riscuri şi recompense, cu limite tinzând la infinit, dar cu siguranţă o lume fundamental fascinantă, acaparatoare şi seducătoare, o lume care te face să-ţi doreşti să faci parte din ea.

“Epoca maşinilor spirituale” te atrage, te fascinează, te incită, te descumpăneşte, te impresionează, te irită… dar ţi se lipeşte de degete şi nu te lasa indiferent.

O carte pentru toţi cei care se întreabă încotro se îndreaptă tehnologia umană.
The New York Times

×