x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Colectivul Teatral „Cinema de Vară" prezintă Minunatele zile ale săptămânii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Colectivul Teatral „Cinema de Vară" prezintă Minunatele zile ale săptămânii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Dec 2023   •   13:00
Colectivul Teatral „Cinema de Vară" prezintă Minunatele zile ale săptămânii, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj!

Vineri, 15 decembrie, ora 20.00, în Sala Studio, Colectivul Teatral „Cinema de Vară" din Serbia prezintă spectacolul nonverbal Minunatele zile ale săptămânii regizat de Dénes Döbrei.

„Producția este inspirată de cele 88 de conversații din lumea cealaltă. În 1943, când adevărul putea fi doar intuit, aflarea sa fiind obturată de negura războiului implacabil, patru tineri artiști din Budapesta – Lili Strausz, Hanna Dallos, József Kreutzer și Gitta Mallász – se aflau într-o casă din Budaliget și vorbeau cu Îngerii. Dintre participanții la ședințele de spiritism, Gitta Mallász a fost singura care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Documentul pe care ea l-a consemnat și publicat zeci de ani mai târziu, Îngerul răspunde, transmite mesajul acelor creatori, puternici prin angajamentul lor și perseverenți până la capăt.” – scriau creatorii spectacolului.

Colectivul Teatral „Cinema de Vară" este o organizație non-profit fondată de civili și înființată oficial ca asociație în 2001, cu scopul ca membrii comunității, precum și artiștii asociați să creeze împreună o varietate de genuri de teatru contemporan (în special teatru de mișcare și teatru-dans) și producții în domeniul filmului. În centrul muncii lor se află întotdeauna ființa umană și corpul său, precum și importanța comunității în existența de zi cu zi. Activitățile lor unice și de nișă au produs în ultimii ani o comunitate creativă diversă, bazată pe relații interculturale, care contribuie la crearea unei societăți mai deschise și liber-cugetătoare, cu un etos european, pe lângă împlinirea artistică individuală.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Máté Ábrahám, Emese Nagyabonyi, Csilla, Pámer, Heni Varga și Andrea Verebes.

Din echipa de creație a spectacolului fac parte: Salamon Luna (inginer de sunet), Boris Butorac (light design), Tamás Oláh (dramaturgia), Konstantin Stefanovic (muzica) și Dorottya Döbrei (voce).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×