x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Concursul Internațional George Enescu începe la București pe 4 septembrie

Concursul Internațional George Enescu începe la București pe 4 septembrie

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Aug 2022   •   14:52
Concursul Internațional George Enescu începe la București pe 4 septembrie

Ieri, 22 august, a avut loc la Ambasada României de la Berlin un eveniment care a marcat lansarea în Germania a actualei ediții a Concursului Internațional George Enescu ediția 2022, – a 18-a, care va începe la București pe 4 septembrie și va dura până pe 18 septembrie, desfășurându-se anul acesta la secțiunile vioară, violoncel, pian si compoziție, sub genericul Music of Hope – Muzica speranței.

La eveniment au fost prezenți actualul director artistic al Concursului și Festivalului George Enescu, dirijorul Cristian Măcelaru, predecesorul său timp de 3 ediții în această poziție, dirijorul Vladimir Jurowski, dar și managerul Artexim, Cristina Uruc și directorul ICR Berlin, Cristian Niculescu.

Cristian Măcelaru a declarat: „Mă bucur tare mult, așa cum am și anunțat, și pentru cei care încă nu știu, concursul va avea loc între 4 și 18 septembrie la București. La Ateneu sunt foarte multe etape ale cocursului care pot fi vizionate și live și online, iar acești tineri muzicieni care vin să prezinte talentul și munca lor sunt reprezentanți de peste tot de pe glob care au fost aleși să vină la această etapă semifinală, iar apoi la finală. Și sper cu toții să reușim să ne mândrim de efortul lor, pentru că este un lucru extraordinar pentru acești tineri să muncească și să își folosească talentul pe care l-au primit. Dar cum spunea și Enescu, talentul e un procentaj foarte mic, iar munca este procentajul enorm în viața unui artist și de aceea să îi sprijinim cu toții împreună, să venim și să îi ascultăm și să le apreciem efortul.”

Peste 100 de muzicieni din 32 de țări s-au înscris la Concursul George Enescu, ediţia a XVIII-a.

34 de concurenţi au rămas în semifinale, iar 16 dintre ei sunt din România.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: george enescu