x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Europe căntă de Revelion

Europe căntă de Revelion

de Alex Revenco    |    06 Dec 2007   •   00:00
Europe căntă de Revelion

2007, cănd oraşul de pe Cibin a fost Capitală Culturală Europeană a excelat prin manifestări, pe căt de diverse pe atăt de spectaculoase. Şi in ultima lună a anului vor cănta la Sibiu căteva nume consacrate.

2007, cănd oraşul de pe Cibin a fost Capitală Culturală Europeană a excelat prin manifestări, pe căt de diverse pe atăt de spectaculoase. Şi in ultima lună a anului vor cănta la Sibiu căteva nume consacrate.

Chiar dacă ministrul Iorgulescu anunţa la un moment dat că "data de 1 decembrie va marca sfărşitul anului cultural finanţat de Guvern" potrivit deciziei Comisiei Europene, Sibiul işi incheie programul cultural la sfărşitul anului, adică de Revelion. Pănă atunci se anunţă artişti importanţi, trupe tari şi spectacole inedite, care vor anima centrul istoric al oraşului, mai ales Piaţa Mare. Pănă acum, in ultimele două zile ale anului sunt bătute in cuie următoarele manifestări, programate in Piaţa Mare: duminică, 30 decembrie, ora 19:30 - Loredana & Prietenii; ora 21:00 - The Fire of Anatolia. Tot pentru penultima zi a anului se aşteaptă confirmarea concertului Prodigy, negocierile cu reprezentanţii grupului britanic fiind in curs de desfăşurare la ora inchiderii ediţiei. Luni, 31 decembrie, ora 22:00 - Concert Reamonn (partea I); ora 22:30 - discursuri oficiale; ora 22:45 - Concert Reamonn (partea a II-a); ora 00:00 - Groupe F; 00:25 - Concert extraordinar Europe; 1:30 - Artificii.

REAMONN. Debutul trupei Reamonn a avut loc in anul 2000, o dată cu hitul "Supergirl" şi a albumului "Tuesday", ajuns disc de platină la scurt timp după lansare. Numele formaţiei vine de la cel al solistului irlandez, Raymond Garvey Reamonn. Rea, vocalistul şi liderul grupului, este căsătorit cu Josephine, o romăncă din Cluj, care este şi managerul trupei.

EUROPE. Cea mai cunoscută trupă rock suedeză va incheia numărătoarea inversă pentru noul an 2008 pe scena din Piaţa Mare din Sibiu. Cu peste 15 milioane de albume văndute, Europe are la activ megahitul "The Final Countown", una dintre melodiile emblematice ale anilor ’80.

După ce a căntat in SUA (alături de Def Leppard, Bon Jovi şi Skid Row) şi a implinit zece ani, trupa s-a destrămat in 1992. S-a reunit oficial in octombrie 2003 şi un an mai tărziu a lansat noul album, "Start from the Dark".

alex.revenco@jurnalul.ro

Groupe F

Una dintre cele mai renumite companii din lume, specializată in conceperea şi realizarea focurilor de artificii, producerea de imagini incredibile cu ajutorul focului şi realizarea show-urilor pirotehnice monumentale. Solicitată la mari evenimente pe intreg mapamondul (Jocurile Olimpice de la Atena, inaugurarea orologiului Big Ben de la Londra etc.), compania franceză promite să realizeze la Sibiu un show de neuitat, transformănd focul de artificii intr-un generator de emoţii. Actori ai teatrului de stradă, comedianţi, muzicieni, fotografi, mecanici, acrobaţi sau dansatori formează Groupe F şi impreună experimentează, in continuă competiţie cu limitele tehnice, atelierele de lucru fiind situate lăngă Delta Rhonului, in regiunea Camargue.

×
Subiecte în articol: cultura