x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Fermecătoare „Povești din București” reconstituie vizual istoria Capitalei într-o carte pentru copii

Fermecătoare „Povești din București” reconstituie vizual istoria Capitalei într-o carte pentru copii

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Iun 2024   •   10:00
Fermecătoare „Povești din București” reconstituie vizual istoria Capitalei într-o carte pentru copii

Muzeul Municipiului București vă invită miercuri, 12 iunie 2024, ora 17.00, să participați la evenimentul prilejuit de lansarea cărții pentru copii „Povești din București” (Editura MMB, 2024), autoare: Iulia Iordan și Alexandra Zbuchea, ilustrații Daniela Olaru; volum îngrijit de Veronica Leca și Eliana Radu, cu o documentare istorică realizată de Adrian Majuru, manager MMB.

Întâlnirea cu prietenii noștri mari și mai ales mici va avea loc la Palatul Suțu, în Sala „Muzeul Animat” (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), și va include un atelier de ilustrație pentru copii susținut de Daniela Olaru, în care participanții vor învăța să deseneze personaje din carte.

Vor lua cuvântul autoarele volumului, Iulia Iordan & Alexandra Zbuchea și Daniela Olaru, autoarea ilustrațiilor.

Vârsta recomandată pentru atelier 7+. Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile.

„Poveștile orașului sunt peste tot și există atâtea feluri în care le putem citi. Această carte este o suprapunere de moduri în care s-au uitat pentru o vreme la București un istoric, un educator muzeal și o ilustratoare. Cred că ce a ieșit din acest proces de colaborare creativă este o doar un început de poveste, iar cititorului i se spune în mod explicit acest lucru, este invitat în permanență să reflecteze la ea, dar mai ales să o continue în felul său personal prin tot felul de mijloace. Sperăm că această carte, atât de frumos desenată și atât de generos îngrijită de către echipa muzeului să le stimuleze cât mai multor copii curiozitatea pentru orașul lor” - Iulia Iordan.

„Documentarea pentru acest volum a fost fascintantă. Lucrul în echipă și discuțiile dintre noi au fost o bucurie. Am descoperit un oraș minunat, plin de culoare. O parte din trecutul său, cu accent pe viața cotidiană, este surprins în acest volum. Sperăm că am reușit să facem istoria accesibilă și interesantă pentru tinerii cititori și că le vom deschide interesul pentru a afla mai multe” - Alexandra Zbuchea.

„Ilustrând Povești din București, am avut plăcerea de a construi vizual poveștile unui oraș care se transforma pe măsură ce citeam manuscrisul. Fiecare ilustrație este realizată digital și îmbină povești captivante cu personaje din diferite perioade ale Bucureștiului. Personajele din ilustrațiile mele își dezvăluie povestea nu doar prin expresii și acțiuni, ci și prin hainele, culorile și obiectele care le înconjoară. Mi-am dorit ca ele să invite privitorul să fie curios și să facă un pas spre a descoperi lumea interioară a fiecărui personaj din carte, reflectând asupra modului în care trăiesc și asupra emoțiilor lor. Lucrez cu plăcere la proiecte care mă provoacă, chiar și atunci când sunt dificile, și îmi doresc ca rezultatele să fie semnificative pentru privitori, oferindu-le o experiență memorabilă pentru timpul acordat. Prin acest proiect, îmi doresc să subliniez că poveștile nu sunt doar simple divertismente, ci adevărate instrumente de transformare și evoluție personală. Ele ne schimbă în feluri subtile, ne deschid mințile către noi perspective și ne oferă refugiu în lumi poate inexistente, dar cu un impact profund asupra noastră” - Daniela Olaru.

×