x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Festivalul Internațional Opera Aperta 2024 revine cu evenimente speciale, contraste și mult farmec!

Festivalul Internațional Opera Aperta 2024 revine cu evenimente speciale, contraste și mult farmec!

de Magdalena Popa Buluc    |    02 Iun 2024   •   22:00
Festivalul Internațional Opera Aperta 2024 revine cu evenimente speciale, contraste și mult farmec!

Când ai simțit ultima oară ceva nou?

???????????????????? ???????????????????????? revine în 25-30 iunie și, de această dată, pune reflectoarele pe contraste, într-o ediție în care vei experimenta abordări noi ale unor opere clasice, vei (re)descoperi orașul altfel și vei râde mult.

În premieră mondială, ai ocazia să vezi adaptarea operei Carmen, semnată de Barcelona Flamenco Ballet, care explorează tema libertății și curajului într-o lume inegală. Spectacolul păstrează povestea scrisă de Prosper Mérimée și muzica originală a lui Bizet, dar integrează accente moderne de jazz și flamenco, creând o experiență complet diferită și emoționantă.

Personajele vibrante și spumoase ale lui Mérimée, împreună cu muzica evocatoare a lui Bizet, sunt aduse la viață prin talentul și pasiunea dansatorilor de la Barcelona Flamenco Ballet. Povestea tumultuoasă a lui Carmen, țiganca îndrăzneață și pasională, și Escamillo, toreadorul curajos, este redată cu o intensitate emoțională care captivează și inspiră. Limbajul expresiv al flamenco-ului devine astfel vehiculul perfect pentru a transmite complexitatea emoțiilor și pasiunea protagoniștilor.

Nu rata ocazia de a te bucura de aceste evenimente speciale în compania Barcelona Flamenco Ballet, pe 27 și 28 iunie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Operei române clujene!

Muzică și umor? Dacă pe scenă e actorul Bogdan Bob Rădulescu, sub bagheta dirijoarei Toadere Kovács Dalma, ???????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? de Camille Saint-Saens se transformă garantat într-un stand-up interactiv cu glume deștepte și ironii pe măsură. Carnavalul Animalelor, un „spectacol de la 9, la 99 de ani”, e la fel de amuzant și pentru copii, și pentru bunici, așadar, e un motiv bun să vii la Opera Aperta cu toată familia.

Miercuri, 26 iunie, de la ora 18:30, te așteptăm în Sala Mare a Operei române clujene! În premieră în țara noastră, vei participa la un spectacol în care muzica clasică se întâlnește cu stand-up comedy.

 Te invităm să simți și să trăiești alături de noi, la Opera Aperta 2024!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×