x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film A doua ediție a SeaWave Film Fest, la final! Destinația Mamaia Constanța, pe harta turismului cultural

A doua ediție a SeaWave Film Fest, la final! Destinația Mamaia Constanța, pe harta turismului cultural

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Aug 2024   •   21:15
A doua ediție a SeaWave Film Fest, la final! Destinația Mamaia Constanța, pe harta turismului cultural

Festivalul de Film Studențesc SeaWave Film Fest a ajuns la final! Weekend-ul trecut, într-un cadru festiv s-au premiat câștigătorii. Evenimentul a avut loc pe plaja Neversea din Constanța.

OMD Mamaia Constanța a fost în acest an partener al festivalului, aflat la cea de-a doua ediție. Din partea organizației noastre a participat Oana Crăciun - departamentul de comunicare și relații publice, care a oferit un Premiu pentru un câștigător din competiție.

“Suntem onorați să oferim acest premiu unui tânăr cineast talentat. Participarea la un astfel de festival deschide numeroase oportunități pentru o viitoare carieră în industria cinematografică. Prin susținerea acestui festival, OMD Mamaia-Constanța dorește să încurajeze nu doar consumul de cultură, ci și dezvoltarea turismului cultural, oferind turiștilor și locuitorilor oportunitatea de a se bucura de proiecții de filme de calitate într-un cadru deosebit”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța. 

Câștigătorii din acest an sunt: locul 1 - “Cireașa de la salata boeuf” – Matei Preda; locul 2 – “Și ea de ce nu?” – Mariam Awad; locul 3 – “Madre” – Marius Miron; locul 4 – “În Obiectiv” – Ștefan Oprea; locul 5 – “Dansează, regină” – Maria Mitulescu.

Potrivit organizatorilor, ediția din acest s-a identificat ca fiind un spațiu cultural cu o singură dimensiune: arta cinematografică! Anul acesta au participat 32 de scurtmetraje din cele 100 înscrise, oferind o platformă pentru tinerii cineaști, care și-au prezentat munca în fața publicului larg.

Ne dorim să oferim o platformă de exprimare pentru noile generații de artiști și să realizăm o conexiune profundă între public și creatorii de film. Ediția din acest an a fost un real succes, cu multe proiecții apreciate atât de juriu, cât și de spectatori”, a declarat Alexandru Stavrositu, managerul festivalului SeaWave Film Fest.

Începând din acest an, SeaWave Film Fest va celebra personalități ale filmului românesc, iar această ediție a fost dedicată memorabilului Jean Constantin, un simbol al cinematografiei românești. Stere Gulea și Cătălin Saizescu, invitați speciali, au fost prezenți pentru a împărtăși din experiența lor și pentru a susține tinerii cineaști. La eveniment au mai fost prezenți regizorii Șerban Marinescu, Cristian Comeagă și Christopher Landry.

Ediția din acest a adus valuri de emoție și cultură pe litoralul românesc, consolidându-și poziția ca un eveniment de referință în peisajul cinematografic studențesc.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×