x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Celebrul actor Danny Masterson, vedeta "That '70s Show", condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol

Celebrul actor Danny Masterson, vedeta "That '70s Show", condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol

de Andreea Tiron    |    07 Sep 2023   •   22:37
Celebrul actor Danny Masterson, vedeta "That '70s Show", condamnat la 30 de ani de închisoare pentru viol
Sursa foto: Hepta

Starul Danny Masterson a fost condamnat joi la 30 de ani de închisoare pentru că a violat două femei în casa sa din Los Angeles la începutul anilor 2000.

Masterson, în vârstă de 47 de ani, a ales să nu vorbească în timpul audierii.

Judecătoarea Charlaine Olmedo și-a anunțat decizia în urma declarațiilor emoționante ale victimelor sale:

"Domnule Masterson, nu sunteți victima aici. Acțiunile dvs. de acum 20 de ani de astăzi au fost criminale și de aceea sunteți aici. Nu ați fost condamnat din mărturia unei singure persoane. Nu ați fost condamnat pe baza zvonurilor, insinuărilor, bârfelor și speculațiilor. Ați fost condamnat pe baza dovezilor pe care 12 persoane din comunitate le-au găsit a fi credibile. … Ați fost condamnată pentru că fiecare dintre victime a raportat violul.", a spus judecătorul Olmedo în instanță.

Judecătoarea a respins cererea apărării ca pedeapsa lui Masterson să fie executată concomitent în loc de consecutiv, ceea ce înseamnă că ar fi putut sta doar 15 ani după gratii. Soția lui Masterson, actrița și scientologul Bijou Phillips, ar fi plâns în instanță la începutul audierii.

Două dintre victimele lui Masterson au dat declarații în instanță, înainte ca sentința să fie pronunțată:.

"Îți place să rănești femeile. Este dependența ta. Este fără îndoială lucrul tău preferat", a spus una dintre femei, identificată doar ca N. Trout. 

Celebru pentru rolul lui Steven Hyde în That '70s Show, actorul a fost acuzat că a violat trei femei — N. Trout, Jennifer B. și Chrissy B — din 2001 până în 2003. După un proces anulat în 2022, procurorii s-au întors în instanță anul acesta, unde pe 31 mai, un al doilea juriu l-a găsit pe Masterson vinovat de agresare sexuală.

„Au fost multe încercări de a ne reduce la tăcere, de a ne intimida și chiar de a obstrucționa justiția”, a spus o altă victimă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×