x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Celebrul actor american Andre Braugher, câștigător al unui premiu Emmy, a murit la doar 61 de ani

Celebrul actor american Andre Braugher, câștigător al unui premiu Emmy, a murit la doar 61 de ani

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   07:54
Celebrul actor american Andre Braugher, câștigător al unui premiu Emmy, a murit la doar 61 de ani
Sursa foto: Hepta

Andre Braugher, care a jucat rolul căpitanului Raymond Holt în comedia de succes Brooklyn Nine-Nine și al detectivului Frank Pembleton în Homicide: Life on the Street, a murit la vârsta de 61 de ani.

Actorul a murit luni, după o scurtă boală, a confirmat publicistul său, conform The Guardian.

Braugher a devenit celebru în drama Homicide de pe NBC: Life on the Street, care a fost difuzată din 1992 până în 1998. El a câștigat un premiu Emmy pentru interpretarea detectivului tenace și arogant Frank Pembleton în 1998.

Dar rolul căpitanului Raymond Holt în comedia de succes Brooklyn Nine-Nine a fost cel care l-a făcut cunoscut, apărând alături de Andy Samberg în opt sezoane. A câștigat două premii Critics Choice Awards pentru cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie și a primit patru nominalizări la premiile Emmy pentru interpretarea lui Holt, șeful secției de poliție, negru și homosexual.

Născut în 1962 în Chicago, fiind cel mai mic dintre cei patru copii, Braugher a studiat teatrul cu o bursă Stanford, înainte de a urma cursurile Școlii Juilliard pentru teatru.

Primul său rol în film a fost în "Glory" din 1989, când a jucat rolul unui soldat al Uniunii într-unul dintre primele regimente afro-americane din războiul civil american. Filmul a obținut trei premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru colegul lui Braugher, Denzel Washington.

În anii care au urmat, a jucat o serie de roluri în filme de televiziune - inclusiv reluări ale serialului polițist clasic Kojak - înainte de a se remarca în serialul polițist Homicide, aclamat de critici: Life on the Street.

Un articol din 2010 din The Guardian îl numea pe personajul lui Braugher, detectivul Pembleton, "cel mai inteligent și mai ascuțit maestru în arta interogatoriului". A fost nominalizat de două ori la premiul Emmy și a câștigat în 1998, ultimul său an în serial.

Braugher a câștigat al doilea Emmy pentru miniseria Thief din 2006, în care a jucat rolul liderului unui jaf care echilibrează o operațiune cu miză mare cu luptele familiale.

De-a lungul carierei sale de trei decenii, a fost nominalizat la Emmy de 11 ori în total și a jucat adesea în roluri care se învârt în jurul armatei și poliției, inclusiv rolul său îndrăgit din Brooklyn Nine-Nine.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Andre Braugher emmy Homicide