x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Shelley Duvall, cunoscută actriță de la Hollywood, partenera lui Jack Nicholson în The Shining, a murit în somn

Shelley Duvall, cunoscută actriță de la Hollywood, partenera lui Jack Nicholson în The Shining, a murit în somn

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2024   •   20:21
Shelley Duvall, cunoscută actriță de la Hollywood, partenera lui Jack Nicholson în The Shining, a murit în somn
Sursa foto: Hepta

Shelley Duvall, actriţa cunoscută mai ales pentru rolul său din The Shining, în care a jucat alături de Jack Nicholson, a murit la 75 de ani.

Potrivit The Hollywood Reporter, Duvall a murit în somn, în casa ei din Blanco, Texas, din cauza unor complicații ale diabetului, a declarat Dan Gilroy, partenerul ei de viață.

Cunoscută pentru fizicul său subțire, ochii mari și expresivi, Duvall s-a remarcat jucând alături de Jack Nicholson în filmul horror „The Shining" și Robin Williams în comedia „Popeye".

Însă fanii înrăiți ai cinematografiei o recunosc și pentru parteneriatul profesional cu aclamatul cineast Altman, care a distribuit-o pentru prima dată în rolul iubitei din filmul „Brewster McCloud" din 1970.

Duvall a avut roluri memorabile și în alte filme ale lui Altman, inclusiv în „Nashville", filmul său de ansamblu din 1975, și în „3 Women" din 1977, care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță la Cannes.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Shelley Duvall The Shining Jack Nicholson