x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Alec Baldwin a dat în judecată 4 persoane implicate în manipularea armei cu care a tras

Alec Baldwin a dat în judecată 4 persoane implicate în manipularea armei cu care a tras

12 Noi 2022   •   11:25
Alec Baldwin a dat în judecată 4 persoane implicate în manipularea armei cu care a tras

Celebrul actor Alec Baldwin, în încercarea de a-și reabilita numele, a dat în judecată 4 persoane implicate în manipularea armei încărcate cu care a tras, ucigând-o pe Halyna Hutchins în timpul filmărilor din 2021 la pelicula "Rust", scrie Reuters.

El a depus o plângere la Curtea Superioară din Los Angeles, invocând neglijența unora dintre persoanele date deja în judecată de o supervizoare de scenariu, Mamie Mitchell. Printre altele, acesta solicită o parte din orice daune pe care Mitchell le-ar putea câștiga.

Este unul dintre numeroasele litigii care au început după tragedia din 21 octombrie 2021, care face, de asemenea, obiectul unei anchete penale și ar putea duce la acuzații din partea statului New Mexico.

Cele patru persoane acuzate,  au fost numite inculpați, alături de Baldwin, în procesul inițial intentat de o supervizoare de scenariu, care a susținut că filmările i-au provocat grave tulburări emoționale.

"Această tragedie s-a întâmplat deoarece gloanțe reale au fost livrate pe platou și încărcate în armă. Gutierrez-Reed nu a verificat cu atenție gloanțele sau arma, Halls nu a verificat cu atenție arma și totuși a anunțat că arma era sigură înainte de a i-o înmâna lui Baldwin, iar Zachry nu a dezvăluit faptul că Gutierrez-Reed a acționat imprudent în afara platoului de filmare și că reprezenta un risc pentru siguranța celor din jurul ei", se arată în plângerea lui Baldwin.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost împuşcată mortal cu o armă de recuzită folosită de Alec Baldwin în timp ce repeta o scenă pe platoul de filmare la pelicula "Rust”.

FBI a stabilit că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei cu care a împuşcat-o din greşeală pe Hutchins. Acest lucru a contrazis versiunea actorului, care susţinea că nu a declanşat arma. Baldwin spunea, pentru ABC News, în octombrie 2021, că nu a apăsat niciodată pe trăgaciul pistolului şi că acesta s-a descărcat singur la eliberarea ciocanului.

×
Subiecte în articol: alec baldwin filmari halyna hutchins