x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Au început înscrierile pentru festivalul competițional Dracula Film Festival 2020

Au început înscrierile pentru festivalul competițional Dracula Film Festival 2020

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Iul 2020   •   19:48
Au început înscrierile pentru festivalul competițional Dracula Film Festival 2020

Dracula Film Festival este un festival competițional, în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy. Festivalul are 2 secțiuni competiționale: competiție lungmetraj internațional și competiție scurtmetraj.

 

Ediția a 8-a festivalului Dracula Film Festival va avea loc la Brașov în perioada 14 octombrie - 18 octombrie 2020. Proiecțiile filmelor vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria și Visssual, iar dacă din condiții care nu depind de organizatori proiecția filmelor nu poate avea loc în prezența publicului în spațiile menționate, festivalul se va desfășura online.

 

“Într-o realitate care ne dă frisoane cinematografia rămâne forma de expresie artistică capabilă în cea mai mare măsură să ne metaforizeze fricile, constituind un fantastic labirint al oglinzilor în care, ca individualităţi sau grupuri, suntem obligaţi să ne înfruntăm propriile temeri şi anxietăţi. Mai mult ca niciodată, continuăm să credem în valoarea psihologică exploratorie şi, poate, chiar terapeutică a filmelor din spaţiul Fantasy-Horror, indiferent că sunt produse de fast food Pop culture sau experimente Arthouse, şi drept urmare sperăm că această ediţie a festivalului va fi una memorabilă din punct de vedere al participării, deopotrivă cantitativ şi calitativ. Startul este promiţător fiindcă, după primele cinci zile, avem deja peste 200 de scurt- şi lungmetraje înscrise din 40 şi ceva de ţări, care anunţă o vară extrem de încărcată pentru echipa de selecţioneri”, a declarat Ioan Big, Directorul Festivalului Internaţional de Film Fantastic Dracula

 

Pentru ediția din 2020 este obligatoriu ca filmele de lungmetraj să nu fi fost prezentate la un alt festilval de filme horror sau fantastic din România. Această regulă este valabilă și pentru scurtmetrajele internaționale.

 

Pentru a fi eligibile, filmele trebuie să fie produse în perioada 2018 până în prezent. Filmele selectate pot fi introduse în programul de vizionări a Dracula International Film Festival în 2020 sau 2021.

 

Filmele de lungmetraj și de scurtmetraj se pot înscrie în competiție gratuit, pe platforma.

 

Termen limită de înscriere: 15 august 2020.

 

×