x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Avatar strânge un miliard de dolari în mai puţin de trei săptămâni!

Avatar strânge un miliard de dolari în mai puţin de trei săptămâni!

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Ian 2010   •   00:00
Avatar strânge un miliard de dolari în mai puţin de trei săptămâni!

Datele preliminare arată că în cinematografele din SUA Avatar a înregistrat încasări la sfârşitul săptămânii trecute de 68,3 milioane de dolari, cifră cu 9,7% mai mică decât la ultima estimare. Cu toate acestea, numai în SUA, în cele 17 zile de când rulează în cinematografice, producţia lui James Cameron a colectat de la fani 352,1 milioane de dolari!



Conform cifrelor oferite de box-office-ul american, la sfârşitul săptămânii trecute industria de film din întreaga lume a avut încasări de 1, 0223 de miliarde de dolari, 670,2 milioane USD din această sumă revenind doar în dreptul Avatar! Conform USA Today, până în prezent, Avatar se situează pe poziţia a treia în istoria Hollywood-ului în ceea ce priveşte încasările pentru acest segment de timp petrecut pe piaţă. Filmul este întrecut doar de superproducţiile "Dark Knight" si "Transformers". Un alt record al 20th Century Fox, pentru sfârşitul lui 2009, ţine de faptul că încasările pe care le-a avut cu Avatar în week-ul Anului Nou au fost cu 70% mai mari decât cele avute în ultimul week al anului precedent.

De altfel, notează şi  RIA Novosti, se aşteaptă ca "Avatar" să aibă cel puţin opt nominalizari la Oscar, cu toate că CNN nu l-a inclus în topul filmelor de succes ale anului!  Judecând după ritmul în care atrage încasările, Avatar ar putea detrona rapid o altă producţie legendară a lui James Cameron, Titanic, care a avut încasări de 1,84 miliarde de dolari.



Conform declaraţiilor făcute de chiar de către Cameron, DVD-ul care va fi lansat pe piaţă va conţine şi o scenă suplimentară faţă de pelicula care rulează pe ecranele cinematografelor. Mai precis, este vorba despre o scenă de sex între cele două personaje principale ale filmului. "N-am şters-o, dar apoi am taiat scena la montaj. Totuşi, dacă doriţi să o vedeţi, într-o ediţie specială veţi afla cum au facut-o," - a spus Cameron. "Dacă puteţi, tu şi partenerul tău, să vă conectaţi cu Banshee cu orice creatură se poate obţine orgasmul de neuitat. Dar trebuie să mărturisesc că din punct de vedere tehnic nu a fost uşor să realizăm această scenă" - a spus spus şi directorul ReelzChannel.

Între timp, box-office-ul american prognozează că filmul lui  James Cameron va trece de bariera miliardului de dolari încasaţi până la sfârşitul week-end-ului doar din vânzarea de bilete. Până atunci se preconizează o rată de vânzare de 350.5 milioane dolari  (67 milioane dolari doar pentru week-end). În total, cu încasări la nivel internaţional de 1.05 miliarde de dolari, va stabili un adevărat record de vânzări. Până în prezent doar patru filme au reuşit să depăşească bariera de la  1 miliard de dolari: "Titanic" (1.84 miliarde dolari), "Lord of the Rings: Return of the King" (1.12 miliarde dolari ), "Piratii din Caraibe: Dead Man's Chest" ( 1,07 miliarde dolari ) şi  "The Dark Knight" ( 1 miliard de dolari).

×
Subiecte în articol: film