x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului NASTY

Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului NASTY

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Mar 2024   •   09:45
Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului NASTY

Tenismenul german Boris Becker vine la București pentru a participa la premiera de gală a documentarului despre Ilie Năstase: NASTY. Becker apare în film, unde vorbește la superlativ despre sportivul român. Pe 16 aprilie, el va fi prezent la evenimentul de la Sala Palatului alături de Năstase, Ion Țiriac sau Nadia Comăneci.

Fost număr 1 în clasamentul ATP și considerat unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai tuturor timpurilor, Boris Becker a câștigat 64 de titluri de-a lungul carierei, dintre care 6 de Grand Slam. A fost cel mai tânăr jucător din istorie care a câștigat trofeul de la Wimbledon (la 17 ani, în 1985) și are în palmares inclusiv un aur olimpic. Năstase a jucat unul dintre ultimele meciuri din carieră cu un foarte tânăr Becker, la Monte-Carlo Masters în 1985. Pentru a juca, românul a primit atunci un wild-card de la Prințul de Monaco.

În perioada 1984 – 1993, managerul lui Becker a fost Ion Țiriac. Cei doi foști campioni au și astăzi o relație foarte strânsă.

În NASTY, care îmbină imagini de arhivă și interviuri cu personalități marcante din lumea sportivă, mai apar Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike). Documentarul spune povestea carierei lui Năstase și a influenței pe care a avut-o asupra tenisului. NASTY va putea fi urmărit în cinematografe începând cu 16 aprilie.

Ilie Năstase și echipa filmului vor pleca într-un turneu de promovare prin țară, care include opriri la Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Galați sau Brăila.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D Popescu și distribuit de Transilvania Film. Producătorii NASTY sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×