x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Ceremonia Oscarurilor, ignorata de telespectatori!

Ceremonia Oscarurilor, ignorata de telespectatori!

06 Mar 2018   •   06:53
Ceremonia Oscarurilor, ignorata de telespectatori!

Numărul telespectatorilor din Statele Unite care au urmărit duminică seară a 90-a ediţie a premiilor Oscar a fost cu aproape 16% mai mic decât anul trecut, arata datele preliminare publicate firma Nielsen.

 

Cu alte cuvinte, recenta ceremonie a Oscarurilor a avut o audienţă mai slabă decât minimul istoric de 32 de milioane de telespectatori înregistrat în 2008 şi vine după o scădere de audienţa si pentru alte mari evenimente din sport şi show business, in conditiile in care tot mai multi telespectatori se îndreaptă spre opţiunile de tip streaming.

Evenimentul live a atras 18,9% din telespectatori, faţă de 22,4% în urmă cu un an, când audienţa galei premiilor Oscar a coborât la 32,9 milioane telespectatori, cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani. E adevarat ca datele Nielsen nu îi includ şi pe cei care au urmărit Oscarurile pe platforme digitale şi mobile.

"The Shape of Water", o poveste de iubire fantastică regizată de mexicanul Guillermo del Toro, a triumfat duminică seară la cea de a 90-a ediţie a premiilor Oscar, cu patru statuete, o gală aniversară marcată de discursuri antihărţuire şi antidiscriminare.

Recordul de audienţă pentru gala premiilor Oscar a fost stabilit în 1998, când filmul "Titanic" a câştigat 11 premii şi a fost urmărită de 55 de milioane de americani. AGERPRES

×