x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Chitila Film Fest incepe preselectiile pentru cea de-a doua editie!

Chitila Film Fest incepe preselectiile pentru cea de-a doua editie!

de Cosmina Stoicescu    |    30 Iul 2012   •   13:16
Chitila Film Fest incepe preselectiile pentru cea de-a doua editie!

Pentru ca a debutat anul trecut si s-a bucurat de succes, Chitila Film Fest, o competitie nationala de filme documentare si scurtmetraje de fictiune si animatie, dedicata regizorilor romani, se afla anul acesta la a doua editie.
Aceasta se va desfasura in perioada 31 august - 2 septembrie 2012. In primele doua zile se va desfasura concursul propriu-zis, iar pe 2 septembrie va avea loc festivitatea de premiere. Studentii, absolventii facultatilor de profil, precum si regizorii si oamenii din industrie se pot inscrie in competitie pana la data de 15 august, cu productii din portofoliul propriu. Panã la data de 25 august juriul va avea de ales si departajat dintr-o lunga serie de filme.
In competitia finala vor fi nominalizate 5 scurtmetraje de fictiune si 5 documentare pe baza selectiei facute de juriul Festivalului pana la data de 15 august. La preselectie vor fi admise doar filmele care nu depasesc 20 de minute si sunt subtritate in engleza, daca dialogul este in alta limba decat romana sau engleza.

“Acest festival este rodul muncii noastre de peste 2 ani iar bucuria vine atunci cand vezi publicul, care se inghesuie pe bancute sau paturi pentru a viziona filmele prezentate in cadrul festivalului. Locatia splendida de pe malul lacului Chitila ne-a determinat sa organizam acest festival aici iar autoritatile locale ne-au sprijinit in tot ceea ce am realizat, motiv pentru care le multumim inca o data!', spune unul dintre organizatori, Marius China – manager Sprint Media Group.

In premiera pentru festivalurile de gen, filmele inscrise in concurs vor fi proiectate pe un ecran gigant, amplasat chiar pe lacul din Chitila, langa singura rezervatie de nuferi din zona de sud a Romaniei. Publicul va putea viziona productiile din competitie intr-o zona special amenajata pe malul apei, la baza a trei stejari seculari - simbol al orasului Chitila.

Anul trecut, din juriul Chitila Film Fest au facut parte regizorul Ioan Carmazan, actorul si profesorul Eusebiu Stefanescu si criticul de film Laurentiu Damian care au fost placut surprinsi de organizarea intregului eveniment.

“Am inceput Chitila Film Fest cu ideea de a creea un eveniment si un prilej pentru ca publicul sa poata viziona cateva filme intr-un mod neconformist, stand pe o patura sau pe o banca, pe marginea unui lac.
Ne-am dorit sa indepartam putin ideea ca filmele se pot vedea doar intr-o sala de cinema sau acasa la televizor. Nu credeam ca vor fi prea multi cei care sa impartaseasca ideea noastra. Si am fost placut surprinsi sa constatam ca la Chitila sunt autoritati locale care ne sprijina, ca facultatile de imagine si regie din Bucuresti ne-au pus imediat la dispozitie filme bune ale studentilor lor, ca publicul a gustat ideea noastra, ca regizori si critici de film de renume apreciaza acest eveniment. Anul acesta am hotarat sa dezvoltam acest festival. Vom avea un ecran gonflabil gigant montat pe lacul Chitila, vom avea o scena pe care vor evolua artisti si formatii de jazz, vom avea in proiectie filme romanesti premiate si apreciate. De asemenea speram sa avem si anul acesta un juriu deosebit si sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Chitila Film Fest este un bun prilej de a aduna iubitorii de film si de natura in acelasi loc pe o perioada de 3 zile!', a declarat Dan Chiorcioiu – director de imagine si organizator Chitila Film Fest.

Chitila Film Fest se doreste a deveni, odata cu editiile viitoare, organizate anual, o rampa de lansare pentru tinerii regizori, in cursa pentru marile festivaluri de film internationale.

Mai multe detalii pe: chitilafilmfest.ro

×