x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cine va interpreta rolul legendarei Greta Garbo într-o superproducţie marca Hollywood

Cine va interpreta rolul legendarei Greta Garbo într-o superproducţie marca Hollywood

21 Mai 2013   •   17:49
Cine va interpreta rolul legendarei Greta Garbo într-o superproducţie marca Hollywood

În Cetatea Filmului se află în pregătire un film despre viaţa şi cariera actriţei Greta Garbo, în care rolul principal va fi interpretat de una dintre actriţele în vogă ale momentului.

Carice Van Houten, devenită celebră recent graţie personajului Melisandre pe care îl interpretează în serialul Game of the Trones, va studia filmele în care a jucat Greta Garbo.

Filmul biografic, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va prezenta, conform contactmusic.com, viaţa celebrei actriţe suedeze, începând de pe vremea când lucra ca vânzătoare într-un magazin din Stockholm şi până la apogeul atins la Hollywood, unde a fost considerată una dintre cele mai frumoase şi mai enigmatice femei din lume,.

Carice Van Houten, care va fi şi producătoarea filmului, s-a declarat fascinată de perioada filmului mut, spunând că "Greta Garbo m-a impresionat mai mult ca oricare alt star de cinema şi acest sentiment nu m-a părăsit niciodată. Mă simt puternic atrasă de povestea ei, de arta ei, de singurătatea ei şi de structura ei frumoasă şi complexă".

Greta Garbo şi-a început cariera actoricească la Hollywood în Flesh and the Devil, un film mut realizat în 1927, fiind unul dintre puţinii actori care au reuşit tranziţia la filmele cu sonor.

Devenită o imagine simbolică a pentru cinematografiei mondiale, atât pentru frumuseţea, cât şi pentru talentul ei, Greta Garbo, pe numele real Greta Gutafsson, a fost de patru ori nominalizată la Oscar, prima dată cu "Anna Christie" (1929), câştigând în 1954 premiul pentru întreaga carieră.

În filmografia Gretei Garbo figurează pelicule celebre, precum Grand Hotel (1932), Anna Karenina (1935), Marie Walewska (1937) ori Ninotchka (1939). Actriţa, născută la Stockholm în 1906, a abandonat cinematografia în plină glorie, în 1941. Şi-a petrecut ultimii ani foarte retrasă, la New York, unde a încetat din viaţă în 1990.

×