x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Creatorul lui Darth Vader a murit la 82 de ani. Află cum a luat fiinţă celebrul personaj din Războiul Stelelor (VIDEO)

Creatorul lui Darth Vader a murit la 82 de ani. Află cum a luat fiinţă celebrul personaj din Războiul Stelelor (VIDEO)

06 Mar 2012   •   14:18
Creatorul lui Darth Vader a murit la 82 de ani. Află cum a luat fiinţă celebrul personaj din Războiul Stelelor (VIDEO)

Ralph McQuarrie, omul care si-a imaginat primul cum ar trebui sa arate personajele Darth Vader, C-3PO sau R2-D2, din filmul Razboiul Stelelor, a murit, la sfarsitul saptamanii trecute, la 82 de ani.

Desenatorul a fost implicat in proiectul "Razboiul Stelelor" inca din 1974, cand producatorul George Lucas a apelat la el pentru a desena cateva schite in care personajele din scenariu sa prinda viata.

McQuarrie a acceptat, desi, initial, credea ca filmul nu are sanse sa fie realizat.

"Mi s-a parut ca va fi prea scump. Si ca nu exista un public suficient de numeros care sa guste astfel de povesti. Parea mult prea complicat", a povestit acesta intr-un interviu pentru San Diego Union-Tribune, in 1999.

Schitele realizate de McQuarrie, insa, infatisau niste personaje atat de fascinante, incat casa de productie 20th Century Fox a acceptat sa demareze proiectul.

"Ralph McQuarrie a fost prima persoana pe care am angajat-o si care m-a ajutat sa pun pe picioare proiectul Star Wars. Contributia sa geniala, schitele sale revolutionare, au facut ca filmele sa prinda viata", a declarat producatorul megaproductiilor, George Lucas.

"Cand nu-mi puteam exprima ideile in cuvinte, era suficient sa arat o schita desenata de Ralph", a adaugat acesta.

McQuarrie, care lucrase ca desenator tehnic pentru Boeing, a fost cel care si-a imaginat cum ar trebui sa arate personajele Darth Vader, C-3PO, R2-D2, precum si soldatii imperiali si alte personaje din Razboiul Stelelor.

De asemenea, peisajele de pe planeta Tatooine sau Staua Mortii au fost tot creatiile sale.

McQuarrie a povestit, intr-un interviu, si felul in care s-a "nascut" Darth Vader.

"George mi-a spus ca Vader va trebui sa aiba o pelerina. In scenariul original, Vader trebuia sa sara de pe o nava spatiala pe alta, iar o pelerina ar fi creat niste efecte foarte interesante. In plus, m-am gandit ca, pentru a supravietui in spatiul cosmic, i-ar fi trebuit, de asemenea, o masca prin care sa respire. George a zis OK si mi-a sugerat sa adaug si o casca de samurai. Asa s-a nascut Vader", a povestit McQuarrie.

McQuarrie a fost implicat si in alte filme celebre, precum "Intalnire de gradul trei", fiind creatorul navei spatiale. A luat si un premiu Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale cu filmul Cocoon.

De asemenea, acesta a mai lucrat la serialele "Battlestar Galactica" sau pentru filmul "Star Trek IV: The Voyage Home".

×
Subiecte în articol: darth vader ralph mcquarrie