x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Debby Ryan:"Lumea Disney poate fi uimitoare sau de-a dreptul afurisită"

Debby Ryan:"Lumea Disney poate fi uimitoare sau de-a dreptul afurisită"

de Ema-Augusta Banu    |    08 Mar 2012   •   21:00
Debby Ryan:"Lumea Disney poate fi uimitoare sau de-a dreptul afurisită"

S-au dus zilele de glorie ale adolescentei Miley Cyrus, supervedeta Disney care a jucat rolul Hannah Montana din serialul omonim. Pe scara celebritatii urca acum vertiginos Deborah Ryan, o tanara actrita pe cat de frumoasa, pe atat de ambitioasa. Cunoscuta publicului din Romania gratie serialului "O viata minunata pe punte" si filmului "16 Dorinte", Debby a vorbit, in exclusivitate pentru Jurnalul National, despre noul ei show, «Jessie», care va avea premiera pe 10 martie, la Disney Channel.

● La 7 ani jucai in piese de teatru. Acum, la varsta majoratului, ai propriul show de televiziune. Cum ai reusit o asemenea performanta?
Deborah Ryan: M-am prins, din experientele anterioare cu Disney, cum sta treaba cu sitcomul. Know-how-ul castigat combinat cu ceea ce as vreau eu sa vad intr-un program de televiziune m-au adus aici. Asa ca, atunci cand cei de la Disney mi-au facut oferta, m-am bucurat enorm. Serialul reuneste povesti amuzante, decoruri fantastice, haine absolut fa­buloase, oameni talentati. Ce mi-as fi putut dori mai mult?

● Personajul pe care-l interpretezi, Jessie, este o fata dintr-un orasel texan, care, dupa ce termina liceul, pleaca la New York, in aventura vietii sale. Ce a determinat-o sa actioneze astfel?
● Jessie e o tanara ambitioasa, care a plecat la New York pentru a se realiza. Aici ajunge bona pentru cei patru copii, dintre care trei adoptati ai unui cuplu de bogatasi. Atmosfera din casa e de-a dreptul haotica. Mai ales ca, pe langa copii, Jessie are de-a face cu un membru neobisnuit al familiei: o soparla uriasa pe nume Frank. Jessie e pu­ternica, adaptabila, dar n-a mai fost bona inainte, asa ca incearca s-o scoata intr-un fel sau altul la capat. Din fericire, Bertram, valetul familiei, si seducatorul Tony, tanarul portar al cladirii, o ajuta sa isi pastreze echilibrul psihic.

● In ce masura te identifici cu Jessie, tinand cont ca ai copilarit in Texas si ca, atat tu, cat si personajul tau, ati crescut intr-un mediu militar?
● Destul de mult. Am crescut in Texas, insa nu ma consider texana in adevaratul sens al cuvantului. Tatal meu a fost militar, iar Jessie, pe de alta parte, a crescut intr-o baza militara. Amandoua am fost incurajate de la o varsta frageda sa ne gasim puterea interioara si sa ne luptam pentru lucrurile in care credem. Familia e un lucru esential pentru noi. Jessie adora copiii si vrea ce e mai bun pentru ei. In plus, e inteleapta. A trecut prin ceea ce trec ei acum, asa ca e in masura sa ii invete lectii pe care la randul ei le-a invatat.

● Ai o multime de fani in toata lumea. Acest lucru exercita o presiune asupra ta, dat fiind ca esti un model de conduita pentru ei?
● Nu as numi-o presiune. Sunt constienta de impactul actiunilor mele, dar, mai mult ca orice, cred ca e o onoare sa fiu un model pentru tineri. Nu mi-e teama sa cresc o data cu ei, pentru ca... hei... nu sunt perfecta! Sunt, la randul meu, o adolescenta care poate face lucruri trasnite. Ma stradu­iesc pe cat posibil sa fiu inteleapta, sa arunc o privire de ansamblu asupra unei situatii si sa ma dau un pas inapoi ca sa reflectez inainte de a lua o decizie. Nu e cea mai placuta modalitate de-a creste, dar cred ca e cea mai eficienta.

● Ce model ai in viata?
● Fratele meu mai mare, Chase. E genial! Un adevarat Casanova pentru fete. Scrie, produce, improvizeaza, le face pe toate. Cu siguranta, e cea mai cool persoana pe care o cunosc. In privinta actorilor, o apreciez pe Meryl Streep.

● Cum se vede, din interior, lumea gigantului media Disney? A mai ramas loc pentru magie, prin­tre atatea strategii de marketing?
● Depinde cum o privesti. Lumea Disney poate fi uimitoare sau de-a dreptul afurisita. Eu am muncit extrem de mult, am alergat din auditie in auditie. Insa, atunci cand am pornit pe drumul asta, am stiut ca trebuie sa fiu pregatita pentru sacrificii. Celebritatea nu e intotdeauna roz. Sunt zile cand ma simt ca naiba, zile cand lipsesc de la intalniri cu prietenii... Uneori nu pot sa-mi sarbatoresc nici macar zilele de nastere... Cu toate astea, incerc pe cat posibil sa vad latura pozitiva si sa apreciez lucrurile bune din jurul meu.

● Ti-ai facut cont pe retelele de socializare? Unde te pot gasi fanii?
● Am Myspace, Twitter, blog (whoisdebbyanyway.tumblr.com/). Am aflat recent ca am un cont fals de Facebook si ca posteaza altcineva in locul meu. Nu numai ca si-a insusit identitatea mea, dar le raspunde rautacios fanilor. Te rog sa le transmiti ca nu sunt eu.

×