x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Directorul "Mosfilm”, din nou în România

Directorul "Mosfilm”, din nou în România

de Maria Sârbu    |    18 Iul 2012   •   17:30
Directorul "Mosfilm”, din nou în România

Apreciatul regizor rus Karen Sahnazarov, directorul general al concernului "Mosfilm', este invitatul de onoare al Festivalului intitulat "Divanul Degustatorilor de Film si Arta Culinara', desfasurat intre 19 si 26 august la Portul Cultural Cetate. Sahnazarov, care a implinit la 8 iulie 60 de ani, isi va prezenta la acest festival cel mai nou film al sau, "Tigrul alb', o productie 2012, dar si "Salonul nr. 6', lungmetrajul propus de Rusia pentru Oscar, editia 2010.

Potrivit organizatorilor, ca un "dialog cu aceasta pelicula', la "Divan Film Festival' va fi proiectat si filmul "Salonul nr. VI,' versiunea realizata de Lucian Pintilie in Iugoslavia (initial ca film de televiziune "Paviljon broj VI', in 1973, si reluat ca lungmetraj, "Paviljon VI', in 1978).

Festivalul, aflat la a III-a editie, va prezenta ziua, dar si noaptea pe un ecran in aer liber, scurtmetraje, documentare si lungmetraje din sau despre zona balcanica si mentalitatile din acest spatiu.

Intalnirea de la Dunare - la care vor participa producatori, regizori, actori, directori de festival, critici de film si jurnalisti din Romania si din strainatate – va avea un farmec aparte: bucate gustoase pe masa, vinul la rece, filme de tot felul. Astfel invitatii vor avea prilejul sa deguste pe indelete delicatesele culinaro-cinematografice.

×
Subiecte în articol: film