Divergenţe între un scenarist şi creatorii emisiunii "Sesame Street" în legătură cu relaţiile dintre personaje
Telespectatorii s-au întrebat de multe ori dacă Ernest şi Bart, marionetele din "Sesame Street", celebra emisiune penru copii, sunt sau nu gay. Unul dintre scenarişti a confirmat acest lucru într-un interviu, spre marea supărare a creatorilor acestei emisiuni cult, adaptată în diferie limbi străine şi difuzată peste tot în lume. Marţi, aceştia din urmă au dat asigurări că cele două personaje "nu au orientare sexuală", relatează miercuri AFP.
Într-un interviu publicat duminică pe site-ul LGBT Queerty, Mark Saltzman, unul dintre scenarişti, a răspuns afirmativ la întrebarea dacă Ernest şi Bart sunt homosexuali.
"Am simţit întotdeauna (...), când scriam despre Bart şi Ernest, că aşa sunt", a mărturisit el, subliniind că cele două personaje au caracteristicile cuplului pe care el l-a format cu "dragostea vieţii sale", Arnold Glassman, decedat în 2003. "Nu cred că aş fi putut să fi scris altfel despre ei decât ca despre un cuplu care se iubeşte", a precizat el.
Însă Sesame Workshop, organizaţia care a creat programul, a dat asigurări că Ernest şi Bart nu sunt decât "cei mai buni prieteni". "Au fost creaţi pentru a-i învăţa pe copiii de grădiniţă că oamenii pot fi prieteni cu persoane foarte diferite", arată într-un comunicat postat pe Twitter.
Organizaţia a ţinut să precizeze că este vorba de marionete şi că nu au orientare sexuală. Sesame Workshop a fost nevoită să revină ulterior cu un comunicat în care arată că 'Sesame Street' a susţinut mereu "incluziunea şi toleranţa". Însă "Bart şi Ernest sunt cei mai buni prieteni", a ţinut să insiste.
Sesame Workshop a mai dezminţit în 2011 faptul că cele două marionete ar fi gay, ca răspuns la o scrisoare în care se punea întrebarea dacă Ernest şi Bart se vor căsători în următoarele episoade.
În 2013, pentru a ilustra decizia istorică a Curţii supreme americane privind căsătoria între persoanele de acelaşi sex, revista New Yorker ales pentru copertă o poză cu Ernest şi Bart, în care unul îşi aşează afectuos capul pe umărul celuilalt.

Ştiri din .ro
-
Cum arată doctoriță de la SMURD Iași care a fost inclusă în „Atlasul Frumuseții”: „Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și este în rai” libertatea.ro
-
Alertă despre accelerarea vaccinării: „Noua variantă a virusului este mai periculoasă şi va ajunge curând predominantă” libertatea.ro
Cele mai așteptate 10 cărți în 2021 de la Editura Litera
Ultimul interviu cu Ruxandra Garofeanu

Curtea Veche Publishing: cei mai citiți autori în 2020

Cele mai vândute și cele mai furate cărți din rețeaua CLB în 2020
Jim Carrey a împlinit 59 de ani
A fost ziua lui Eminescu. Ziua Culturii Naționale, 15 ianuarie 2021

Magdalena Popa Buluc în dialog cu George Banu: „Covid-ul afectează nu doar plămânii, ci și… spiritul”

Profesorul şi violoncelistul Marin Cazacu a primit ordinul „Meritul Cultural” în numele Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Eveniment online de excepție dedicat Zilei Culturii Naționale
România văzută de Eminescu. Despre școală, biserică, parlament, cultură, armată, fiscalitate, judecători, imigranți, americanism

Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită la Televiziunea Română prin numeroase programe speciale ce vor fi transmise pe toate posturile sale

Începe Spectacolul!

TNB, între Bilanţ de pandemie şi perspective pentru un an mai bun

Program online de filme românești pe TIFF Unlimited, de Ziua Culturii Naționale
