x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "După dealuri", de Cristian Mungiu, continuă să aibă succes în Europa. Filmul, selecţionat la Tuscan Sun Festival

"După dealuri", de Cristian Mungiu, continuă să aibă succes în Europa. Filmul, selecţionat la Tuscan Sun Festival

de Mediafax    |    02 Iun 2012   •   11:40
"După dealuri", de Cristian Mungiu, continuă să aibă succes în Europa. Filmul, selecţionat la Tuscan Sun Festival

Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a fost selectionat la Tuscan Sun Festival 2012, unde va fi proiectat in sectiunea Tribeca Firenze.

Organizatorii Tuscan Sun Festival si reprezentantii Tribeca Enterprises - compania care organizeaza Festivalul de Film Tribeca, infiintat de Robert De Niro, Jane Rosenthal si Craig Hatkoff in Manhattan, New York, in 2002 - au anuntat lista filmelor selectionate in sectiunea Tribeca Firenze a celebrului festival de arta din Florenta.

In aceasta sectiune nou infiintata vor rula filme de clasa mondiala, potrivit organizatorilor, in perioada 13 - 17 iunie, la cinematograful Odeon din Florenta, unul dintre cele mai elegante din Italia, amenajat in celebrul Palazzo Stronzzino.

Filmele din sectiunea Tribeca Firenze vor fi prezentate inainte de proiectii de regizorii lor si de reprezentantii companiei Tribeca Enterprises.

Lungmetrajul "Dupa dealuri", in regia lui Cristian Mungiu, a primit, pe 27 mai, doua premii la Festivalul International de Film de la Cannes: premiul pentru scenariu (Cristian Mungiu) si premiul pentru interpretare feminina (ex-aequo Cosmina Stratan si Cristina Flutur).

Cristian Mungiu este detinatorul unui premiu Palme d'Or pentru filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", primit in 2007. Mungiu s-a remarcat cu filmul "Occident", in 2002, iar dupa primirea distinctiei de pe Croazeta, el a produs si a participat la realizarea filmului colectiv "Amintiri din Epoca de Aur" (I - "Tovarasi, frumoasa e viata!" si II: "Dragoste in timpul liber"), in 2009.

Alaturi de filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, au mai fost selectionate in aceasta sectiune a festivalului din Florenta lungmetrajele "Any Day Now", de Travis Fine, "Dangerous Liaisons", de Stephen Frears, "First Winter", de Benjamin Dickinson, "Ripley's Game", de Liliana Cavali, "Rust and Bone", de Jacques Audiard, "Wagner's Dream", de Susan Froemke, "The World Before Her", de Nisha Pahuja, si "The Zen of Bennett", de Unjoo Moon.

Tuscan Sun Festival este un festival anual muzical si de lifestyle care are loc la Florenta, capitala regiunii Toscana din Italia. Spectacolele muzicale, programate in cursul serii, sunt dublate de evenimente in cursul zilei, care includ expozitii de arta, spectacole de teatru, discutii cu personalitati literare si sesiuni culinare la care participa unii dintre cei mai renumiti maestri bucatari si experti in vinuri din Toscana.

Sectiunea Tribeca Firenze din festivalul florentin a fost infiintata cu sprijinul asociatiei Ente Cassa di Risparmio di Firenze, sub patronajul municipalitatii orasului Florenta. Casa de moda Gucci si Cassa di Risparmio di Firenze sunt sponsorii principali ai festivalului.

×