x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Episodul în care personajele din Star Trek îmbrăcă uniforme naziste, difuzat în premieră după 43 de ani (VIDEO)

Episodul în care personajele din Star Trek îmbrăcă uniforme naziste, difuzat în premieră după 43 de ani (VIDEO)

06 Noi 2011   •   06:25
Episodul în care personajele din Star Trek îmbrăcă uniforme naziste, difuzat în premieră după 43 de ani (VIDEO)

Televiziunea germana ZDF a difuzat, in premiera, sambata seara, dupa ora 22.00 si cu mesajul “interzis celor sub 16 ani', un episod al serialului Star Trek, inregistrat in 1968 si in care doua dintre personajele principale, Captain Kirk si Spock, imbraca uniforme naziste, infiltrandu-se printre locuitorii plantei Ekon, aflata sub o conducere fascista, si a caror societate este considerata “cea mai eficienta din toate timpurile'.

Ca o ironie a sortii, cei doi actori care interpreteaza personajele mai sus amintite, William Shatner si Leonard Nimoy, sunt evrei.

Interzis in Germania, episodul a putut fi urmarit pe casete video si DVD-uri incepand din 1995, insa niciodata la un post de televiziune. Simone Emmelius, director editorial la ZDF, a declarat cotidianului Bild ca “prin difuzarea acestui episod, fanii Star Trek pot viziona intreaga serie, fara nicio opreliste'.

×
Subiecte în articol: nazisti star trek zdf