x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul filmului de groază

Festivalul filmului de groază

de Alex Revenco    |    08 Iul 2012   •   19:02
Festivalul filmului de groază

Prima editie a festivalului filmului de groaza si fantastic, intitulat Luna Plina, va avea loc intre 16 sI 19 august, in comuna Biertan, din judetul Sibiu, au anuntat printr-un comunicat, organizatorii acestei manifestari, Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc. Prezentat de Festivalul International de Film Transilvania, , se arata in comunicat. Este unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe filme de groaza si fantastice.

"Acest Festival al Filmului Horror & Fantastic isi doreste sa devina membru al European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF) si astfel sa puna Romania pe harta europeana a acestui gen de evenimente. EFFFF este sustinuta de programul MEDIA al Uniunii Europene si are ca scop promovarea originalitatii si creativitatii filmelor europene fantastice si horror". afirma cinemarx.ro.

Vizionarile vor avea loc in doua cinematografe in aer liber si in doua de interior, amenajate pe parcursul festivalului. Pe langa pensiunile traditionale din zona, cinefilii vor avea la dispozitie un camping modern, precum si un 'cartier general', situat in piata localitatii, unde se va organiza un targ de mancaruri traditionale si produse hand made si unde, in fiecare seara, vor avea loc concerte.

In comuna Biertan, situata la 80 km de municipiul Sibiu, in partea de nord a judetului,

se poate ajunge pe drumul judetean ce deriva din DN 14, Sibiu- Medias- Sighisoara, la 10 km de bifurcatie. Atestata documentar pentru prima data in anul 1224, comuna Biertan face parte dintre primele asezari germane de sasi din Ardeal fiind cuprins in cele "Doua Scaune' (Medias si Seica). In 1397 localitatea Biertan este atestata ca cetate. Biserica fortificata, situata in centrul comunei sI considerata capodopera architecturala este protejata de UNESCO.

×