x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul Internațional de Film Ecologist ”EcoFest 2023” reunește la Bragadiru cei mai buni cineaști din întreaga Europă

Festivalul Internațional de Film Ecologist ”EcoFest 2023” reunește la Bragadiru cei mai buni cineaști din întreaga Europă

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   17:00
Festivalul Internațional de Film Ecologist ”EcoFest 2023” reunește la Bragadiru cei mai buni cineaști din întreaga Europă

Între 9 și 14 octombrie 2023, orașul ilfovean Bragadiru va fi gazda Festivalului Internațional de Film Ecologist ”EcoFest 2023” - „Pentru sănătatea Pământului”, ediția a XIII-a. Încă de la prima ediție, Festivalul Internațional de Film Ecologist s-a dorit a fi o șansă dată copiilor și tinerilor de a-și descoperi și pune în valoare latura artistică față de mediul înconjurător.

Programul ediției 2023 va cuprinde două secțiuni de proiecții de filme cu tematică ecologistă, „Competiție” și „Panorama”. În cadrul primei secțiuni vor intra în competiție filme prezentate pentru prima oară în România, jurizarea fiind asigurată de un juriu internațional de specialitate și de un juriu al elevilor, format din 100 de elevi din școlile din județul Buzău (care va decerna Marele Premiu al publicului). O a doua secțiune, intitulată „Panorama”, oferă hors-concours filme reprezentative cu tematică ecologistă, românești și străine, premiate la festivalurile internaționale de gen.

Pe lângă proiecții de film, în cadrul EcoFest 2023 se vor organiza manifestări dedicate unor personalități sau genuri cinematografice, concerte, precum și workshop-uri educative și de creație, interactive, cu tematică ecologistă și culturală.

Festivalul va avea o importantă componentă educativă prin implicarea școlilor și elevilor din județul Buzău într-un concept original numit „Zona liberă de indiferență”, care, de-a lungul celor 12 ediții ale festivalului, a devenit cel mai amplu program de educație ecologistă non-convențională desfășurat în România. În cadrul „Zonei Libere de Indiferență” se va organiza o competiție între echipe reprezentând școli și licee din județul Buzău, care vor prezenta câte un proiect ecologist ce va fi susținut de un moment artistic.

 

Festivalul este organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România împreună cu Consiliul Județean Ilfov, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, Serviciul de Ambulantă București Ilfov, Primăria Bragadiru în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Antena 3 CNN și Inițiativa Ecologistă Europeană.

 

Parteneri media: Canal 33, Jurnalul, Gândul, Ziua News, DC News, News Impact, Tv Moldova și Ultima ora.

×
Subiecte în articol: EcoFest 2023 bragadiru