x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul „Titanic” revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani

Filmul „Titanic” revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   19:05
Filmul „Titanic” revine în 4K pe marele ecrane. O nouă ecranizare va fi disponibilă după 25 de ani

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prima proiecție a filmului, „Titanic” revine în cinematografe în format 3D - 4K HD, potrivit People. Regizorul James Cameron a dezvăluit că actorul Leonardo DiCaprio nu a vrut inițial să joace rolul lui Jack.

James Cameron a dezvăluit, la Globurile de Aur 2023, că a trebuit să ducă multă muncă de convingere pentru a-l convinge pe Leonardo DiCaprio să joace în „Titanic”.

„El nu a vrut să o facă. Credea că este plictisitor”, a declarat regizorul pentru People, într-un interviu exclusiv la Globurile de Aur

„Nu voia să facă un rol principal”, își amintește Cameron. „A trebuit să conving pentru a fi în film. El nu voia să o facă. Credea că este plictisitor”.

Cineastul canadian, în vârstă de 68 de ani, spune că, deși DiCaprio a „acceptat în cele din urmă rolul” nefericitului Jack, acest lucru s-a întâmplat „doar când l-am convins că era de fapt o provocare dificilă”.

„Nu m-a surprins, în primul rând, faptul că a făcut o mulțime de alegeri autentice în continuare”, adaugă Cameron. „Și, în al doilea rând, nu m-am îndoit niciodată de talentul lui”.

După 25 de ani de la lansare, „Titanic” rămâne în continuare unul dintre filmele cu cele mai mari încasări realizate vreodată, iar Cameron a declarat recent pentru Deadline că „nu își poate imagina acel film” fără cele două vedete principale: Leonardo DiCaprio și Kate Winslet.

„Mă gândesc la acea distribuție a lui Leonardo și Kate în Titanic. Pe Leo, studioul nu l-a vrut, a trebuit să mă lupt pentru el”, a declarat regizorul pentru publicație în timpul unui interviu despre cariera sa și despre noul său film, Avatar: Drumul apei.

„Kate l-a plăcut foarte mult”, a spus regizorul despre DiCaprio. „Și apoi Leonardo a decis că nu vrea să facă filmul. Așa că atunci a trebuit să-l conving să facă filmul”.

În timpul interviului, Cameron a precizat că Titanic „nu ar fi fost acel film” dacă DiCaprio ar fi decis să nu-și asume rolul lui Jack sau dacă ceva din producție ar fi decurs altfel.

„Te gândești că în oricare dintre aceste locuri, dacă s-ar fi destrămat cu adevărat, ar fi fost altcineva și nu ar fi fost acel film”, a declarat Cameron. „Și nu-mi pot imagina acel film fără el și fără ea”.

Pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare, filmul se va întoarce în cinematografe. Filmul lui Cameron va face din nou senzație pe ecranele cinematografelor în februarie, marcând ocazia cu un nou trailer și un nou poster.

Titanic, care a câștigat un număr record de 11 premii Oscar în 1998, va fi proiectat în format 3D 4K HDR.

Alături de DiCaprio și Winslet, filmul, care a fost scris tot de Cameron, i-a avut în distribuție pe Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber și Bill Paxton.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: titanic ecrane