x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Filmul "The Artist", câştigător a şapte trofee la Gala premiilor BAFTA

Filmul "The Artist", câştigător a şapte trofee la Gala premiilor BAFTA

de Marina Constantinoiu    |    13 Feb 2012   •   05:23
Filmul "The Artist", câştigător a şapte trofee la Gala premiilor BAFTA

Pelicula alb-negru "The Artist" a fost duminica seara marele castigator la Gala premiilor Academiei de Film si Televiziune din Marea Britanie, BAFTA. Lung-metrajul, un omagiu adus filmelor mute din anii '20, a obtinut sapte trofee din 11 nominalizari, relateaza Radio Romania Actualitati.

Unsprezece nominalizari si sapte premii castigate, si nu orice premii, ci cele mai importante pentru cel mai bun film, cel mai bun actor, Jean Dujardin, si cel mai bun regizor, Michel Hazanavicius. Acestea sunt rezultatele obtinute aseara de filmul care a facut senzatie in acest an in intreaga lume.

"The Artist", o pelicula alb-negru si muta, care spune povestea unui actor din filmele mute din anii '20 de la Hollywood, care nu vrea sa accepte ca a venit vremea peliculelor vorbite. "Sunt mandru ca Brad Pitt mi-a pronuntat numele atat de bine" - a spus mai in gluma mai in serios regizorul Michel Hazanavicius care, pana de curand, se afla pe lista anonimilor din lumea filmului. Singurul premiu major pe care l-a ratat "The Artist" a fost cel pentru cea mai buna actrita, Berenice Bejo fiind nevoita sa se recunoasca invinsa de prestatia lui Meryl Streep in filmul "The Iron Lady", in care a interpretat rolul fostului premier britanic Margaret Thatcher. Celelalte premii importante ale serii s-au dus catre "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" care a fost desemnat cel mai bun film britanic, Christopher Plummer pentru rolul secundar din "Beginners" si Octavia Spencer pentru rolul secundar din "The Help".

×