x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Forest Whitaker va interpreta rolul lui Desmond Tutu, primul arhiepiscop de culoare din Cape Town

Forest Whitaker va interpreta rolul lui Desmond Tutu, primul arhiepiscop de culoare din Cape Town

15 Feb 2012   •   16:38
Forest Whitaker va interpreta rolul lui Desmond Tutu, primul arhiepiscop de culoare din Cape Town

Actorul american Forest Whitaker va interpreta rolul arhiepiscopului sud-african Desmond Tutu, in filmul "The Archbishop And The Antichrist", regizat de Roland Joffe, informeaza Antena 3.

Filmul va fi produs de compania Lightmotive, detinuta de Joffe.

Avand la baza o piesa de teatru scrisa de Michael Ashton, filmul "The Archbishop And The Antichrist" prezinta intalnirea, intr-o inchisoare sud-africana, dintre arhiepiscopul Desmond Tutu si un criminal in serie sud-african, de origine bura, Piet Blomfeld.

Filmul va fi realizat pe baza unui scenariu adaptat scris de Roland Joffe.

Roland Joffe este un regizor britanic, cunoscut gratie unor pelicule apreciate de public si de critici, precum "Campiile mortii/ The Killing Fields", "Misiunea/ The Mission" si "Litera stacojie/ The Scarlet Letter".

Desmond Mpilo Tutu, nascut pe 7 octombrie 1931, este un activist sud-african si un arhiepiscop anglican, devenit celebru in anii 1980, cand s-a remarcat ca unul dintre principalii oponenti ai politicii de apartheid din Africa de Sud.

Desmond Tutu, primul arhiepiscop de culoare al episcopiei din Cape Town, a militat pentru respectarea drepturilor omului si si-a folosit celebritatea pentru a sustine cauza celor oprimati. El a sustinut numeroase campanii contra maladiei SIDA, tuberculozei, homofobiei, saraciei si rasismului. Desmond Tutu a fost recompensat cu premiul Nobel pentru pace pe anul 1984.

×