x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "G-Force: Salvatorii planetei", lider în box office-ul nord-american

"G-Force: Salvatorii planetei", lider în box office-ul nord-american

27 Iul 2009   •   00:00
"G-Force: Salvatorii planetei", lider în box office-ul nord-american

Filmul de animaţie "G-Force: Salvatorii planetei", produs de studiourile Disney, ce prezintă aventurile unor porcuşori de Guineea modificaţi genetic, ce încearcă să oprească un miliardar malefic care vrea să controleze lumea, s-a situat pe prima poziţie în box office-ul nord american.



Filmul, în care vocile personajelor principale aparţin lui Nicolas Cage şi Penelope Cruz, a obţinut încasări de 32 de milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în cinematografele din Statele Unite şi Canada, potrivit cifrelor provizorii publicate, duminică, de societatea specializată Exhibitor Relations.

Locul al doilea în box office-ul nord-american a fost ocupat de "Harry Potter şi Prinţul Semipur", al şaselea film al francizei de succes create de scriitoarea britanică J. K. Rowling, care a obţinut 30 de milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare. Filmul a obţinut încasări de 221 de milioane de dolari în primele zece zile de prezenţă pe marile ecrane nord-americane.

Lungmetrajul "Adevărul gol-goluţ", o nouă comedie romantică regizată de australianul Robert Luketic, cu Gerard Butler şi Katherine Heigl în rolurile principale, a intrat direct pe locul al treilea în acest clasament, generând venituri de 27 de milioane de dolari.

Pe locul al patrulea s-a situat pelicula "Orfana", un horror produs de Leonardo DiCaprio, în care un cuplu adoptă un copil care se dovedeşte a fi diabolic. Acest film a obţinut încasări de 12,7 milioane de dolari în primele trei zile de la lansarea în America de Nord.

Filmul de animaţie "Epoca de gheaţă 3: Apariţia dinozaurilor" a coborât trei poziţii, până pe locul al cincilea, cu încasări de 8,2 milioane de dolari în acest sfârşit de săptămână şi un total de 171 de milioane de dolari de la lansare.

Pelicula "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" a coborât tot trei locuri în acest clasament, până pe poziţia a şasea, cu încasări de 8 milioane de dolari. Acest film a generat profituri în valoare de 379 de milioane de dolari în cele cinci săptămâni de prezenţă pe marile ecrane din America de Nord.

Pe poziţia a şaptea s-a situat comedia "Marea mahmureală", cu încasări de 6,4 milioane de dolari de vineri până duminică şi de 247 de milioane de dolari în cele şapte săptămâni de la lansare.

Comedia romantică "Vrei să te însori cu mine?", cu Sandra Bullock în rolul principal, a ocupat poziţia a opta, cu încasări de 6,4 milioane de dolari, fiind urmată în top de thrillerul cu gangsteri "Inamicii publici", cu Johnny Depp, care a pierdut două poziţii faţă de săptămâna trecută, coborând pe locul al nouălea, cu încasări de 4,1 milioane de dolari.

Filmul "Bruno", ce prezintă aventurile noului personaj burlesc al lui Sacha Baron Cohen, creatorul lui "Borat", a pierdut şase poziţii şi încheie topul zece al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete în valoare de 2,7 milioane de dolari.

Mediafax

×
Subiecte în articol: film milioane dolari g-force