x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Imagini UNICE. La aniversarea a 60 de ani, trupa Phoenix lansează filmul documentar „PHOENIX – Povestea” în regia lui Cristian Radu Nema la Sala Palatului în data de 16 octombrie

Imagini UNICE. La aniversarea a 60 de ani, trupa Phoenix lansează filmul documentar „PHOENIX – Povestea” în regia lui Cristian Radu Nema la Sala Palatului în data de 16 octombrie

12 Oct 2022   •   17:37
Imagini UNICE. La aniversarea a 60 de ani, trupa Phoenix lansează filmul documentar  „PHOENIX – Povestea” în regia lui Cristian Radu Nema  la Sala Palatului în data de 16 octombrie

Duminică, 16 octombrie 2022, trupa Phoenix se va reuni pentru premiera de gală a filmului documentar „PHOENIX - Povestea", ce va avea loc la Sala Palatului din București. Evenimentul va beneficia de  participarea extraordinară a membrilor fondatori ai Phoenix, Nicu Covaci și Mony Bordeianu, invitați fiind Mircea Baniciu, Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Mani Neumann, Valeriu Sepi împreună cu alți membri ai formulei consacrate, dar și membrii formulei actuale: Cristi Gram, Costin Adam, Flavius Hosu, Vlady Săteanu și Lavinia Săteanu.

Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și de Mimis Ravanis, filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani și transpune cinematografic, la aniversarea a 6 decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix. Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Biletele sunt limitate și pot fi cumpărate online la adresa https://filmulphoenix.iabilet.ro/, în rețeaua iaBilet, precum și de la Sala Palatului: Luni-Vineri 11.00 – 19.00, S –D 13.00 – 19.00.

„Toți cei care au venit în Phoenix s-au identificat cu mesajul clar al Phoenix-ului, din convingere și talent. Au fost și oameni sensibili, de aceea au putut să transmită energie și să creeze fenomenul de rezonanță. Este fenomenul decisiv: rezonanța între noi și public. Asta înseamnă că mesajul a fost transmis corect. Cristian și întreaga echipă au făcut niște eforturi extraordinare pentru a putea realiza acest film. Scopul definitiv și decisiv al formației este de a încuraja lupta pentru bine. Iar acest film reușește să transmită acest lucru”, a precizat liderul trupei Phoenix, Nicolae Covaci.

„Trupa a renăscut de fiecare dată din propria cenușă, iar povestea fenomenului Phoenix nu are nici început și nici sfârșit. Principalul scop al documentarului este de a insufla tuturor generațiilor de fani această emoție a transmutației, puterea de a depăși orice obstacol, păstrând aproape valorile fundamentale: importanța tradițiilor, tăria de caracter, curajul de a explora necunoscutul. Principiul călăuzitor al transformării Phoenix este reînnoirea, însă forța schimbării nu poate veni decât din interior”, afirmă regizorul Cristian Radu Nema.

Toate informațiile sunt actualizate pe pagina oficială de Facebook a evenimentului: https://fb.me/e/20Nm2K0On.

Producția se bucură de sprijinul necondiționat al regizorului Ioan Cărmăzan, Președinte UARF, precum și al regizorului Dan Chișu, care au oferit cu generozitate imaginile de arhivă din perioade importante ale trupei. Actorul Rareș Andrici are rolul de narator al filmului. Alături de proiect sunt artistul scenograf Oana Cocea, istoricul muzicii rock Doru Rocker Ionescu, Palatul Național al Copiilor București și UPFAR-ARGOA – Uniunea Producătorilor de Film și Audiovizual din România.

Phoenix a fost înființată în 1962 și a avut o evoluție impresionantă, fiind o deschizătoare de drumuri în muzica românească. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului: beat, rock psihedelic, hard rock, rock progresiv. Phoenix a dat naștere etno rock-ului, subgenul al rock-ului inspirat din folclorul românesc autentic. Parteneri media: Agerpres, RFI România, Rock FM.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×