x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Interpretul primului klingonian din serialul "Star Trek", a murit

Interpretul primului klingonian din serialul "Star Trek", a murit

03 Aug 2013   •   12:31
Interpretul primului klingonian din serialul "Star Trek", a murit

Michael Ansara, interpretul primului războinic klingonian care a apărut în serialul ştiinţifico-fantastic "Star Trek", a murit la vârsta de 91 de ani, informează mediafax.ro.

Actorul, care a fost căsătorit cu actriţa Barbara Eden, a murit pe 31 iulie, în reşedinţa sa din California, informează contactmusic.com.

Născut în Siria, Michael Ansara a devenit o vedetă de televiziune în anii 1950, interpretând personaje amerindiene în serialele "Broken Arrow" şi "Law of the Plainsman".

El este însă probabil cel mai cunoscut dintre cei şapte actori care au interpretat personajul Kang, un războinic klingonian, în versiunea originală a serialului "Star Trek". Ulterior, Michael Ansara a reluat acest rol în alte două continuări ale seriei, intitulate "Deep Space Nine" şi "Voyager".

Printre celelalte apariţii ale sale în producţiile de televiziune se remarcă cele din serialele "The Untouchables", "The Outer Limits", "Lost in Space" şi "Hawaii Five-0".

Michael Ansara s-a remarcat şi în cinematografie, cu roluri în filmele "Jupiter’s Darling", "Voyage to the Bottom of the Sea", "The Comancheros", "The Greatest Story Ever Told" şi "Guns of the Magnificent Seven". Totodată, a asigurat vocea pentru personajul negativ Mr. Freeze din serialul animat "Batman".

Michael Ansara a fost căsătorit cu Barbara Eden din 1958 până în 1974. Fiul lor, Matthew Ansara, a murit în 2001 în urma unei supradoze de heroină, la vârsta de 35 de ani. 


×
Subiecte în articol: star trek michael ansara klingonieni