x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Întoarcearea justiţiarului. Christian Bale îşi ia adio de la personajul său

Întoarcearea justiţiarului. Christian Bale îşi ia adio de la personajul său

26 Iul 2012   •   19:30
Întoarcearea justiţiarului. Christian Bale îşi ia adio de la personajul său

In acest week-end pregatiti-va de mers la cinema pentru ca in sali intra mult asteptata continuare la Batman, "Cavalerul negru: legenda renaste', cu Christian Bale in rolul principal. In alte roluri ii vom gasi pe Gary Oldman, Anne Hathaway, Liam Neeson, Marion Cottilard, Michael Caine si Morgan Freeman.

● Cum s-a schimbat Bruce Wayne fata de primul film din serie, Cavalerul negru?
● Christian Bale: Am vrut sa aratam publicului un Bruce Wayne fragil. Ne-am dorit sa aratam, dintotdeauna, consecintele fizice ale actiunilor sale, cat si cele psihice. La sfarsitul Cavalerului negru, a facut o alegere care contrazicea toate principiile sale, dar care parea sa fie cea mai potrivita. Probabil ca a si fost, insa numai pe termen scurt. Pe termen lung, adevarul iese la iveala si Wayne trebuie sa recunoasca faptul ca pacea din orasul Gotham este doar o minciuna, lucru pentru care are serioase mustrari de constiinta. Din acest motiv, devine chiar mai singuratic decat pana in acel moment. Este chinuit de sentimente de vinovatie, iar Batman pare sa fi disparut complet.

● Ce il inspira pe Bruce Wayne sa il reinvie pe Batman?
● Este nevoit sa redevina Batman, si asta datorita unor personaje noi. Primul este Selina Kyle, care il trateaza ca si cum nici nu i-ar pasa ca este Bruce Wayne, ceea ce evident este o gura de aer proaspat pentru el, avand in vedere ca toata lumea este agitata in prezenta lui. Concret, Selinei nu-i pasa absolut deloc cine este el. Este nepoliticoasa, obraznica, ba chiar ii fura lucrurile. Iar Wayne considera acest comportament cat de poate de amuzant si interesant. Acest lucru il face sa fie din nou interesat de oameni. Apoi il intalneste pe Blake, personajul lui Joseph Gordon-Levitt, care il inspira tocmai pentru faptul ca ii aduce aminte de el insusi si de altruismul sau.

● Cum a fost sa lucrezi cu Tom Hardy si cu ceilalti actori din distributia filmului?
● Tom este un actor fenomenal. A folosit obstacolul mastii in avantajul lui. Este incredibil cum poate comunica absolut tot ce vrea numai cu privirea, avand in vedere ca are aproape toata fata acoperita. In plus, este primul adversar al lui Batman care il domina fizic, mai ales in acest moment, in care Batman este vulnerabil si incearca sa isi recapete puterile, atat forta fizica, cat si moralul.

● Ce ai invatat din colaborarea cu Christopher Nolan, de-a lungul anilor?
● Lucrand cu el, am invatat ca este posibil sa faci filme de mare calibru, dar sa mentii o morala. Nu este nevoie sa renunti la asta. Acest lucru se intampla des in filmele mari, totul se invarte in jurul actiunii. Fiecare secventa cu lupte nu trebuie sa contina violenta doar de dragul actiunii, ci trebuie sa transmita ceva despre personaj. In caz contrar, poti pur si simplu sa renunti la ea. Faptul ca l-am avut pe Tom ca adversar a ajutat foarte mult, pentru ca este un actor atat de bun. In plus, am invatat ca trebuie sa respect acest tip de filme. Chis are o integritate incredibila si, prin urmare, cand mi-a spus ca acest film va fi ultimul, l-am ascultat si am inteles: "In regula, ne luam la revedere'.

×