x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jai Bhim, un film indian, a depășit The Shawshank Redemption și Nașul și conduce clasamentul IMDB

Jai Bhim, un film indian, a depășit The Shawshank Redemption și Nașul și conduce clasamentul IMDB

17 Noi 2021   •   11:20
Jai Bhim, un film indian, a depășit The Shawshank Redemption și Nașul și conduce clasamentul IMDB

Jai Bhim, un film în limba tamilă, a urcat pe primul loc în topul filmelor întocmit de utilizatorii IMDB, devansând filme precum The Shawshank Redemption și The Godfather, relatează BBC.

Filmul este cel mai recent dintr-o serie de pelicule indiene dure, care prezintă povești despre represiunea daliților, cea mai de jos castă hindusă, scrie jurnalistul de film Aseem Chhabra.

Daliții reprezintă aproximativ 20% din populația Indiei și, în ciuda legilor care îi protejează, continuă să se confrunte cu discriminarea și violența.

Titlul Jai Bhim se traduce prin "Trăiască Bhim", un slogan popularizat de adepții lui BR Ambedkar, un învățat și lider dalit, care a fost arhitectul principal al Constituției Indiei și, de asemenea, primul ministru al justiției din țară.

Regizat de TJ Gnanavel și susținut de starul tamil Suriya, filmul spune povestea adevărată a unui avocat care a luptat pentru o petiție depusă de o femeie însărcinată al cărei soț a fost plasat în custodia poliției și ulterior declarat dispărut.

Jai Bhim face parte dintr-o nouă mișcare din cinematografia tamilă, în care mai mulți regizori tineri relatează povești despre represiunea împotriva daliților.

Jai Bhim nu a fost lansat în cinematografe, așa că nu există cifre de box office care să susțină popularitatea sa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: film indian