x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Juliette Binoche, acuzaţii la adresa lui Harvey Weinstein

Juliette Binoche, acuzaţii la adresa lui Harvey Weinstein

23 Oct 2017   •   18:51
Juliette Binoche, acuzaţii la adresa lui Harvey Weinstein

Actriţa franceză Juliette Binoche a declarat luni că nu s-a "simţit niciodată în pericol" în prezenţa lui Harvey Weinstein, acuzat de mai multe femei de comiterea unor agresiuni sexuale, dar a "simţit" cu ce fel de persoană avea "de-a face" atunci când a colaborat cu producătorul american, informează AFP. 

"Când am lucrat cu Harvey Weinstein, am simţit cu cine aveam de-a face", a declarat actriţa franceză într-un interviu acordat cotidianului Le Monde. 

"Era acel gen de bărbat cu care nu voi merge niciodată undeva să mă distrez. Am luat cina o dată cu el în tete-a-tete, în apartamentul lui. Nu am simţit niciun pericol şi nu am înţeles de ce ţinea să mă vadă", a continuat Juliette Binoche. 

Harvey Weinstein, considerat vreme îndelungată drept unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, a produs mai multe filme în care a jucat Juliette Binoche, precum "Pacientul englez", care i-a adus artistei franceze premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar şi consacrarea internaţională, în 1997, şi "Chocolat", pentru care a fost nominalizată la Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în 2001. 

Juliette Binoche a dezvăluit în acelaşi interviu că nu a "citit prea multe lucruri, doar puţin din ceea ce anumite actriţe au declarat", în contextul în care acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva creatorului studioului Miramax se înmulţesc. Ea s-a declarat "şocată de fapte atât de grave", precum anumite acuzaţii de viol. 

"nu m-am simţit niciodată în pericol cu el, întrucât cred că eram deja bine 'înarmată'. Singura dată când am auzit o insinuare sexuală verbală din partea lui, nu am luat-o în serios, am răspuns imediat şi i-am dat o replică ieşită din comun", a continuat ea, reamintind în acelaşi interviu din Le Monde că a fost victima unor agresiuni sexuale în urmă cu şapte ani. 

"Este o fiinţă complexă şi, în mod bizar, interesantă. Dar ştiam foarte bine ce soi de bestie zăcea în el", a adăugat Juliette Binoche. 

"Poate că există actriţe care sunt mai influenţabile şi mai puţin pregătite pentru astfel de situaţii cu diverşi oameni care deţin puterea, mai ales atunci când te afli la debut. Însă acest gen de argument nu m-a convins niciodată, poate pentru că eu am învăţat devreme să fiu responsabilă", a adăugat vedeta franceză.

AGERPRES

×