x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Katherine Heigl: "Uneori mă consider frumoasă, alteori oribilă..."

Katherine Heigl: "Uneori mă consider frumoasă, alteori oribilă..."

de Jan Jenssen    |    02 Feb 2012   •   21:00
Katherine Heigl: "Uneori mă consider frumoasă, alteori oribilă..."

E greu sa gasesti, in tot Hollywood-ul, o actrita mai directa decat Katherine Heigl. A renuntat la Grey’s Anatomy dupa cativa ani de relatii complicate cu producatorii serialului si a produs si mai multe controverse atunci cand, impreuna cu sotul ei, Josh Kelly, a decis sa adopte o fetita din Coreea de Sud. Ceea ce lumea poate nu stie e ca si sora lui Heigl, Meg, a fost adoptata din Coreea de Sud in 1974.

Lui Heigl nu-i pasa, insa, de barfe. In ultimii ani, cariera ei s-a imbogatit cu cateva succese de public in care a jucat roluri principale – 27 DRESSES si THE UGLY TRUTH. Acum, noul ei film, comedia romantica LIFE AS WE KNOW IT, o readuce in atentia publicului alaturi de Josh Duhamel. In film, actrita joaca o femeie care trebuie sa creasca un bebelus dupa ce parintii mor subit. Conform testamentului, Heigl si Duhamel, doi oameni singuratici care au iesit odinioara impreuna – cu rezultate dezastruoase – sunt siliti sa se mute impreuna si sa creasca copilul! Rezultatul? O gramada de momente de un comic delicios iscate de complicatiile de care au parte cei doi care, treptat, ajung sa realizeze ca sunt atrasi unul de celalalt.

"Ador genul acesta de filme in care publicul rade si mai uita de probleme.' spune Heigl. "Viata e grea, plina se suisuri si coborasuri, si filmul arata ca si o tragedie poate produce ceva frumos si minunat care le poate schimba vietile celor implicati. Este important sa se spuna povesti care redau increderea in viata si care confera speranta.'

Inalta, blonda, si hiper directa, Heigl ofera o prospetime aparte. Desi presa a incercat s-o zugraveasca in culori urate si s-o transforme intr-o diva cu fumuri, Heigl nu e deloc asa.

Instinctul o face sa spuna tot ceea ce gandeste si sa evite sa bata campii asa cum fac o sumedenie de actori in interviurile pe care le acorda. E la fel de curajoasa pe cat e de inalta si de frumoasa.

Katherine Heigl, acum in varsta de 31 de ani, si sotul ei, cantaretul Josh Kelly, locuiesc la Los Angeles cu fiica lor de 2 ani, Naleigh (o combinatie intre numele mamei lui Katherine, Nancy, care-i este si manager, si Leigh, cel de-al doilea nume al surorii sale adoptate din Coreea de Sud, Meg).

● Katherine, te-ai distrat la filmarile pentru LIFE AS WE KNOW IT?
● Filmarile sunt intotdeauna placute, dar a fost o perioada foarte dificila in viata mea... Eram pe cale sa o obtinem pe Naleigh, dar adoptia s-a petrecut cu doua luni mai devreme decat era prevazut si fetita a sosit in America tocmai cand incepeam filmarile in Atlanta. Coincidenta stranie face sa fi fost implicata intr-un film in care personajul pe care-l jucam se confrunta cu o situatie similara cu a mea!
Desi mi-a placut la nebunie sa stau cu tripletii care-l joaca pe bebelusul din film, am stat mai mult timp cu ei decat cu propria mea fetita! Mi-a fost foarte greu... Dar acum totul e in regula. Josh si cu mine suntem doi parinti foarte fericiti si Naleigh e o fetita minunata si frumoasa.

● Ai avut ceva temeri inainte de adoptie, nu?
● Da. Inainte de a pleca din Coreea, Naleigh a fost operata pe cord deschis. Acum e sanatoasa si inima ei e perfecta. A fost oferita spre adoptie tocmai din pricina acestei boli... suntem fericiti ca-i putem oferi un camin si speram ca va avea o viata frumosa.

● Ce semnificatie aparte a avut acest film in acest moment al vietii tale?
● M-a ajutat sa inteleg cat de mult se schimba lucrurile atunci cand devii mama. Desi eram casatorita de cativa ani buni, imi pastrasem o anumita doza de egoism... doza care a disparut odata cu aparitia copilului. Dintr-o data, am simtit ca fac parte dintr-o familie si am devenit mult mai grijulie – am inceput sa ma gandesc la viitor. Cred cu tarie ca exista un instinct matern care intra in functiune de-ndata ce ai in grija un copil.

● Ai avut enorm de mult succes cu comedii precum KNOCKED UP, 27 DRESSES si THE UGLY TRUTH. Este comedia marea ta dragoste?
● Nu stiu de ce, dar asa pare. Poate c-ar trebui sa fac mai multe drame, sa fiu mai sofisticata. Dar filmul acesta, de exemplu, mi se pare adorabil. Nu-mi prea pasa ce tip de filme fac. Acum mi se ofera comedii. La un moment dat o sa fac si drame... Grey’s Anatomy a fost un serial dramatic asa ca stiu ca, la un moment dat, voi avea ocazia sa joc si in drame.

● Cat de important a fost pentru tine sa adopti un copil si sa devii mama?
● A schimbat modul in care privesc viata. Stiu ca pare un cliseu, dar aparitia copilului m-a relaxat si m-a facut sa nu mai fiu atat de ahtiata dupa munca. Sunt foarte fericita.
Sunt extrem de recunoscatoare pentru aparitia acestei mogaldete in viata mea. Sunt recunoscatoare ca e fiica mea. Sunt recunoscatoare ca ne-am intalnit. Nu-mi pasa ca e adoptata. Am vrut sa fiu mama si ea a avut nevoie de o mama. Si ne-am gasit.

● Ai parasit Grey’s Anatomy pentru c-ai adoptat-o pe Naleigh?
● Nu, dar procedura de adoptie a precipitat parasirea serialului. Vreme de doi ani am tot discutat cu creatorul serialului, Shonda Rhimes, despre plecarea mea. I-am spus ca vreau sa-mi intemeiez o familie – incepusem deja procedura de adoptie – si am vrut sa stie din timp. M-a inteles si m-a sprijinit. A incercat sa gaseasca o solutie prin care sa pot sa fiu si mama, si actrita in serial – si mi-am dorit sa le pot face pe amandoua. Dar n-am gasit acea solutie de compromis care sa nu-i deranjeze pe colegii de platou. Nu mi s-a parut corect fata de ei sa-i pun sa se plieze pe nevoile mele.

● Te deranjeaza criticile potrivit carora adoptiile sunt doar o moda la Hollywood?
● Nu-mi pasa… Mi se pare amuzant. Glumesc adeseori cu mama pe tema asta. Mama e mai "la moda' ca toti – ea a adoptat-o pe sora mea in anii ‘70!

● Ai avut o relatie dificila cu producatorii serialului Grey’s Anatomy. A fost plecarea ta din serial una amiabila?
● Asa cred. Cred ca toata lumea a fost putin surprinsa si desi stiu ca fanii au fost dezamagiti, n-am avut de ales. Sper ca am facut ceea ce trebuie. Mi-as fi dorit sa le pot face pe toate in acelasi timp. Dar viata a vrut altceva... A trebuit sa-mi fac curaj si sa-mi vad de drum. Sunt trista ca am parasit serialul. Dar trebuia s-o fac. N-am vrut sa-mi sacrific relatia cu copilul meu. Naleigh si cu mine am pornit-o cu stangul si a trebuit sa ma apropii de ea intr-un mod firesc pentru ca, initial, eram de-a dreptul obsedata de fetita asta. Ea, pe de alta parte, s-ar fi putut descurca si fara mine (rade)...

● De ce spui asta?
● A fost greu la inceput. Il iubea atat de mult pe sotul meu, incat pe mine mai degraba ma tolera. Am vrut sa stie ca-i voi fi intotdeauna alaturi si ca n-o voi dezamagi niciodata.

● Esti celebra pentru curajul tau si pentru firea ta directa…
● Nu mi-a fost niciodata teama sa spun ceea ce cred. Nu inteleg de ce traim intr-o cultura in care actorii sau politicienii isi ascund sentimentele si opiniile. Prietenii apreciaza faptul ca sunt atat de directa si sper si ma astept ca si ei sa fie la fel. Stiu ca am avut de suferit in presa din pricina asta, dar am avut dreptate sa spun anumite lucruri. N-am de gand sa renunt la libertatea mea de exprimare numai pentru ca unii cred ca femeile, spre deosebire de barbati, n-au voie sa spuna ceea ce gandesc.

● Dar atitudinea asta ti s-a intors impotriva si ai fost facuta sa pari un soi de diva cu fumuri... Ai creat controverse atunci cand ai declarat ca KNOCKED UP e "sexist' si l-ai atacat public pe colegul tau din GREY’S ANATOMY, Isiah Washington, pentru ca a avut replici homofobe la adresa lui T.R. Knight. Ai fost si la David Letterman si te-ai plans ca ai lucrat 17 ore pe zi la Grey’s Anatomy...
● Da... Si sunt singura vinovata pentru modul in care sunt perceputa. Sunt foarte deschisa. Imi place sa spun ceea ce gandesc chiar daca uneori sunt obosita sau nervoasa si ar fi mai bine sa tac din gura. Dar n-am vrut sa-mi jignesc colegii din GREY’S ANATOMY. I-am luat apararea lui T.R. pentru ca asa era corect. N-am sa-mi cer niciodata scuze pentru asta si a fost interesant sa vad ca presa ma jigneste numai pentru ca am spus ceea ce cred.
Dar nu trebuia sa ma plang ca lucrez atat de mult la serial... Cu totii munceam la fel de mult si nu trebuia sa spun nimic. Si sunt foarte recunoscatoare ca am lucrat la Grey’s Anatomy pentru ca serialul mi-a oferit libertatea financiara necesara pentru a-mi face o cariera. Cum sa nu fiu recunoscatoare?
Incerc sa gandesc mai mult si sa fiu mai putin impulsiva cand vorbesc despre viata mea. Am o viata minunata si sper ca nimeni sa nu creada ca-s razgaiata sau nerecunoscatoare.

● In adolescenta si la inceputul carierei ai combinat modeling-ul cu actoria. Cum a fost?
● Am facut modeling ca sa am destui bani pentru actorie, adevarata mea pasiune. Pe la 10 ani am inceput sa pozez pentru diferite cataloage si am semnat un contract cu agentia Wilhelmina din New York.
Dar telul meu a fost intotdeauna actoria. Nu m-am vazut niciodata defiland pe podiumurile din Paris, Milano sau Londra... Si nici nu m-am imaginat infometandu-ma!

● Esti considerata una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood. Ce crezi despre asta?
● Ma simt presata... Uneori ma consider frumoasa, alteori oribila. Intotdeauna am avut succes la barbati. E placut... dar uneori te simti sufocata de toata atentia. Singurul lucru de care-mi pasa e ca sotul meu ma iubeste exact asa cum sunt.

● Care au fost modelele tale in materie de actorie la inceputul carierei?
● Ador comediile romantice clasice cu Katherine Hepburn si Rosalind Russell, dar idolul meu e Doris Day, care e de origine germana, la fel ca mine. Pentru mine, ea inseamna frumusete hollywoodiana. Pentru mine e un monstru sacru si, atunci cand imi aleg tinuta pentru un evenuiment important, ma gandesc la ea. Doris Day e o femeie geniala.

● Ce fel de relatii ai avut inainte de casatorie?
● Nu foarte reusite, mai ales cand aveam vreo 20 de ani... Nu reuseam sa-mi dau seama ce fel de personalitate am. Incercam sa obtin roluri serioase, dar n-aveam cine stie ce succes. In acelasi timp, habar n-aveam ce fel de barbat mi se potriveste. De asta ma simt apropiata de personajul Abby. Ea stia ce vrea, dar lucrurile nu prea-i ieseau. Trebuie sa-ti identifici bine dorintele si sa ti le pliezi pe cele ale partenerului.

● Cum ai rezolvat situatia?
● O vreme mi-a fost teama de fericire pentru ca viata ofera surprize neasteptate. Moartea fratelui meu la 15 ani intr-un accident de masina a fost devastatoare. Mi-a aratat ca lucrurile se pot schimba intr-o clipa – si nu neaparat in bine.

● Cum ti-ai cunosct sotul?
● Am fost prezentati de niste prieteni. Dupa prima noastra iesire in doi, am asteptat sa ma sune pana la 3 dupa-amiaza. Apoi am decis sa-l sun eu si l-am invitat la un barbeque. A venit, ne-am simtit bine impreuna si-asa a inceput povestea nostra...

● Si-apoi a inceput sa te sune el?
● Nu! Era foarte distant si cateva luni m-am intrebat daca oare ma place la fel de mult pe cat il plac eu. Nu stiam ce sa cred... Acum spune ca nu facea pe distantul ci ca asa e el. Aiurea! Facea pe misteriosul... A trebuit sa lupt pentru el, pentru ca imi placea cu adevarat. Linia intre sinceritate si disperare e foarte subtire.

● Sunteti casatoriti de 3 ani... Cum merge treaba?
● Nu-s o sotie prea buna pentru ca incalc, mereu, regulile. Si Josh face la fel, asa ca nu prea conteaza. Dar e preferatul meu. E un tip grozav. Exista tot soiul de momente penibile, dar cred ca sunt inerente vietii de cuplu. Ceea ce conteaza e ca ne sprijinim reciproc si ne tinem unul altuia spatele.

● Va certati vreodata?
● Se mai intampla!… Dar chiar si atunci e de partea mea si eu de-a lui! Asta nu se schimba niciodata. Chiar si cu toate acele momente penibile de care vorbeam, nu trebuie sa uitam nicio clipa ca suntem o echipa.
Nu e nimic mai valoros pe lume ca existenta unui partener, a unui aliat trup si suflet. Ador faptul ca suntem impreuna.

● Ce teluri ai in viata?
● Sper sa cresc si sa fiu exact genul de femeie care mi-am dorit intotdeauna sa fiu. Uneori am dubii... Dar sunt pe-aproape!

×
Subiecte în articol: anatomia lui grey katherine heigl