x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Lansarea episodului VIII din saga "Star Wars" a fost amânată cu şase luni

Lansarea episodului VIII din saga "Star Wars" a fost amânată cu şase luni

21 Ian 2016   •   13:53
Lansarea episodului VIII din saga "Star Wars" a fost amânată cu şase luni

Cea de-a opta parte a seriei cinematografice "Star Wars" va avea premiera la 15 decembrie 2017, în loc de 26 mai 2017, cum a fost anunţat iniţial, conform unui comunicat dat publicităţii miercuri de studiourile Disney şi Lucasfilm, transmite AFP.

"Această schimbare este urmare a extraordinarului succes înregistrat de cel mai recent film al seriei, 'Star Wars: The Force Awakens', primul din saga Star Wars care a fost lansat în afara sezonului estival, sezon tradiţional pentru lansarea superproducţiilor şi care a bătut numeroase recorduri", conform motivării dată publicităţii de studiouri.

"Star Wars: The Force Awakens", sau pe scurt "Episodul VII", a fost lansat la 18 decembrie şi a devenit, la începutul lunii ianuarie, filmul cu cele mai bune încasări în box-office-ul nord-american (SUA şi Canada), depăşind "Avatar" care a înregistrat încasări de 760,5 milioane de dolari. Duminică seară, "Episodul VII" adunase peste 859 de milioane de dolari din încasări.

În ceea ce priveşte încasările internaţionale, filmul "Star Wars: The Force Awakens" se află pe poziţia a treia cu 1,86 de miliarde de dolari, după "Titanic" (2,2 miliarde de dolari) şi respectiv "Avatar" (2,8 miliarde de dolari).

Scenariul şi regia episodului VIII i-au fost încredinţate cineastului american Rian Johnson. "În prezent ne aflăm în faza de pre-producţie şi vom începe să fotografiem locaţii la Londra în cursul lunii viitoare", conform comunicatului.

Lansarea ultimului episod al actualei trilogii, episodul IX, a fost anunţată pentru data de 24 mai 2019 şi deocamdată nu a fost anunţată vreo modificare.

"Rogue One: A Star Wars Story", un lungmetraj consacrat tinereţii personajului Han Solo, va fi lansat la 16 decembrie 2016.

×