x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Luptătorii lui Batiatus

Luptătorii lui Batiatus

de Oana-Maria Baltoc    |    24 Mar 2011   •   21:24
Luptătorii lui Batiatus

Gannicus – Actorul australian Dustin Clare va interpreta rolul gladiatorului Gannicus în preque­lul „Spartacus – Zeii arenei”. Dus­tin a mărturisit că nu este intimidat de scenele de sex explicite din serial pentru simplul fapt că „zbenguielile erotice” sunt atât de plani­ficate şi fiecare mişcare studiată, încât nu diferă prea mult de filma­rea scenelor de luptă din arenă. Pentru a primi rolul, Dustin nu a fost nevoit să se lupte cu sute de actori.

Produ­cătorul executiv al se­rialului l-a văzut jucând în alte pro­­ducţii şi i s-a părut cea mai po­trivită alegere. A dat o probă şi aşa a început aventura. Nu îl de­ran­jează că este văzut ca tipul cel nou în serial şi refuză orice trimi­te­re la o eventuală concurenţă cu in­terpretul fostului erou din „Spar­ta­cus – Nisip însângerat”, Andy Whitfield. În plus, Dustin este de părere că cel mai nou din trupă are adesea calitatea de a aduce un suflu proaspăt unui proiect. Rolul i se pare extrem de interesant ţi­nând cont de faptul că personajul său e un luptător extrem de am­bi­ţios, dar şi autodistructiv, un băr­bat care încearcă să scape de reali­tate îmbrăţişând plăcerile vieţii.    

Crixus – Manu Bennett, interpretul fostului campion din Capua în „Spartacus – Nisip însângerat”, revine în postura de nou recrut în ludusul lui Batiatus din „Zeii arenei”. Actorul este specializat în scene de luptă şi a poves­tit într-un interviu cât de solicitante şi de periculoase pot deveni filmările în arenă dacă nu ştie fiecare ce are de făcut: „Trebuie să fim foarte atenţi pentru că 95% din ceea ce vedeţi în film este real, restul de 5% repre­zintă în­cercările noastre de a ne feri de lovitu­rile «adversarului». Pe platourile de fil­mare trebuie să avem mare încre­de­re în partener. Dar nu iese perfect în­totdeauna. Cred că am ajuns de cel puţin trei ori pe mâna doctorilor.”

Oenomaus – impresionantul actor de culoare Peter Mensah, originar din Ghana, îl joacă pe fostul antrenor de gladiatori din „Nisip însângerat”. În „Zeii arenei”, mai tâ­nărul Oenomaus este bun prie­ten cu Gannicus şi recent şi-a pierdut poziţia de cel mai bun gladiator al casei Batiatus, abia supra­vie­ţuind luptei cu legendarul The­o­koles. Peter Mensah este încântat de ex­perienţa acestui serial pentru că „este extrem de soli­ci­tant din punct de vedere fizic, apoi este distractiv pentru că totul se derulează într-un ritm rapid.”

Ashur – interpretat de Nick E. Ta­rabay, Ashur se află de data aceasta în postura de gladiator care luptă pentru supravieţuire, dar este nevoit să apeleze la diverse şiretlicuri când realizează că nu se poate baza numai pe calităţile fizice. Tarabay s-a născut şi a crescut la Beirut, în Liban, unde a urmat cursuri de artă şi a jucat fot­­bal semiprofesionist pentru liga din Liban şi cea a Kuweitului. S-a mu­tat la New York şi a studiat la Terry Schreiber Actors Studio, a de­bu­tat în serialul „Sex and the City” şi l-a interpretat pe traficantul de dro­guri Matush din „Clanul Soprano”. Cooptat în „Nisip însângerat”, Ta­rabay trebuia să apară în doar trei episoade, dar producătorilor le-a căzut cu tronc personajul şi l-au lă­sat în viaţă.

×
Subiecte în articol: film