x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mark Hamill a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Mark Hamill a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

09 Mar 2018   •   12:08
Mark Hamill a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Harrison Ford i-a adus un omagiu regretatei actriţe Carrie Fisher, colega lui din distribuţia francizei "Star Wars", joi, în cadrul unei ceremonii dedicate actorului Mark Hamill, care a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, informează Press Association.

La această ceremonie dedicată interpretului personajului Luke Skywalker, ce a avut loc pe Hollywood Boulevard, au participat sute de admiratori ai francizei cinematografice "Star Wars", dar şi creatorul acesteia, cineastul american George Lucas.

Harrison Ford, interpretul personajului Han Solo, a lăudat talentul colegului său Mark Hamill, despre care a spus că este "un maestru al propriei sale experienţe", şi s-a declarat întristat de absenţa de la ceremonie a actriţei Carrie Fisher, interpreta Prinţesei Leia, care a murit la vârsta de 60 de ani în decembrie 2016.

"Când mă gândesc la evenimentul de astăzi, îmi pare foarte rău că celălalt membru al trioului nostru nu este aici pentru a sărbători alături de noi. Însă îi simt prezenţa", a declarat Harrison Ford, în aplauzele fanilor.

Mark Hamill a mulţumit părinţilor lui pentru faptul că l-au încurajat în copilărie să devină actor. Actorul i-a mulţumit şi cineastului George Lucas.

"Fără geniul lui George Lucas, eu nu aş fi astăzi aici", a declarat actorul american, în vârstă de 66 de ani.

Mark Hamill a făcut apoi şi o glumă, spunând că ultima dată când a rămas fără cuvinte s-a întâmplat cu ocazia unui film din seria "Star Wars", ce a fost criticat în epocă pentru lipsa de dialoguri.

"Este greu să îmi exprim gratitudinea, bucuria şi încântarea de a fi premiat în acest fel - nu am mai fost atât de tăcut de la 'The Force Awakens' (2015) încoace", a spus starul american.

Cineastul George Lucas s-a adresat la rândul său sutelor de admiratori prezenţi la eveniment şi a lăudat "chimia" excelentă care s-a creat între actorii Mark Hamill, Harrison Ford şi Carrie Fisher în timpul filmărilor de la primele lungmetraje din seria "Star Wars".

Fanii, dintre care unii purtau săbii-laser şi erau costumaţi în cavaleri jedi, s-au reunit în număr mare pe Hollywood Boulevard cu ocazia acestei ceremonii şi i-au ovaţionat pe Kelly Marie Tran - o actriţă devenită cunoscută după ce a jucat în cel mai recent opus al acestei francize - producătoarea Kathleen Kennedy şi cineastul Rian Johnson, regizorul filmului "Star Wars: The Last Jedi" (2017).

La eveniment au fost prezenţi şi fani care purtau uniforme ale soldaţilor (stormtroopers) Imperiului Galactic şi Primului Ordin, dar şi copii ale celebrului robot R2-D2 din filmele acestei francize.

Steaua dedicată actorului Mark Hamill, cea de-a 2.630-a din Hollywood, a fost inaugurată pe trotuarul aflat în faţa cinematografului El Capitan.AGERPRES

×